Čerkez: Što se nas tiče prvenstvo vrlo brzo može početi

Šta će biti s Premijer ligom?

Čerkez: Što se nas tiče prvenstvo vrlo brzo može početi

E. Čaušević

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdraljev, Goran Čerkez, danas je održao novu video press konferenciju na kojoj je bilo govora i o nastavku Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH prekinuta je prije dva mjeseca, a još uvijek nema jasnih odluka da li će sezona biti nastavljena ili zvanično prekinuta. Naš Savez do 25. maja mora dostaviti UEFA-i odluku oko trenutne sezone, ali konkretne odluke još uvijek nema.

Klubovi su dobili dozvolu da od danas mogu početi treninge, a prije toga će svi biti testirani na koronavirus. Konačna odluka oko trenutne sezone PL mogla bi biti donesena ove sedmice kada će biti zakazana sjednica Izvršnog odbora NSBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O trenutnoj sezoni Premijer lige BiH bilo je govora i na današnjoj video press konferenciji na kojoj se javnosti obratio Čerkez. Jedno od pitanja bilo je da li se sezona može nastaviti, te koliko je igrača i članova klubova do sada testirano.

"Taj podatak sada ne bih tačno znao reći, to ovisi u velikoj mjeri od Nogometnog saveza. Što se tiče Federacije i naših odluka mi smo odlučili nastavak treninga. Što se nas tiče vrlo brzo bi moglo početi prvenstvo. Isključivo se radi o prvenstvu koje bi bilo bez gledatelja. Trenažni proces je omogućen i u skorom nekom kratkoročnom periodu, da kažem da je to šesti mjesec, možda bi prvenstvo moglo početi ako situacija epidemiološka ostane stabilna", rekao je Čerkez.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Liga je zavrsena, svaka druga odluka je drzavni udar i slijedila bi ostra sankcija UEFA. A Federacija vec jednom mora da se odluci zeli li saveznu druzvu sa Republikom Srpskom ili zeli da se odcijepi. Ne moze malo ovako malo onako. Kantonalne i Federalne lige slobodno igrajte ako vjerujete stabu da ste jedini na svijetu pobijedili koronu
3 9
BN78
Nisu ovdje baš ni krivi Krizni štabovi.Ima ovdje i do NFSBIH,koji očekuju da klubovi plate sve oko organizacije utakmica,iako to u normalnim državama radi Savez.Njima je stalo da imaju šta da troše a klubove ko hebe.Fudbala kod nas neće biti biti ni na jesen,ako sad kada je korona skoro gotova nisu u stanju da organizuju nastavak,kako li će jesenas kada bude u kombinaciji sa sezonskim gripo.SUMA SUMARUM FUDBALA KOD NAS NEMA DOK SE NE PRONADJE VAKCINA.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti