Tako se to radi: Fenomenalna financijska pomoć crnogorskim klubovima od Saveza
FOTO: EPA

Nešto više od tri miliona eura

Tako se to radi: Fenomenalna financijska pomoć crnogorskim klubovima od Saveza

A. Beganović

I dok u Bosni i Hercegovini traju "pripreme terena" za otkazivanje sezone u našem okruženju se s velikim nestrpljenjem očekuje nastavak takmičenja, a Fudbalski savez Crne Gore juče je potvrdio da sva takmičenja kojima rukovodi počinju 30. maja, pa tako i elitni rang crnogorskog fudbala.

Međutim, to nije sve, odnosno na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore juče je donijeta odluka i o financijskoj pomoći tamošnjim klubovima koji su pogođeni pandemijom korona virusa.

I nisu štedili Crnogorci, nekada fenomenalni fudbaler koji je na čelu Saveza Dejan Savičević sa svojim saradnicima očito razumije situaciju u kojoj su se našli klubovi zbog pandemije pa su odlučili priteći im u pomoć.

Tako će Fudbalski savez Crne Gore ukupno za pomoć crnogorskim klubovima za završetak ove, te u naredne dvije sezone izdvojiti, vjerovali ili ne, tri miliona eura.

Deset klubova elitnog ranga takmičenja dobiće po 25.000 eura pomoći kako bi ovu sezonu priveli kraju, a za naredne dvije sezone Savez će "počastiti" klubove sa po 80.000 eura. No, ni to nije sve, nisu Savičević i društvo zaboravili ni klubove iz nižih rangova pa će tako drugoligašima za ovu sezonu biti isplaćeno po 15.000 eura, a za naredne dvije po 40.000.

Klubovima iz trećeg ranga kojih ima 25, biće uplaćeno po 1.500 eura za ovu, te po 4.000 eura za naredne dvije sezone, a financijsku pomoć dobiće i crnogorski futsal i ženski klubovi.

Dakle, Fudbalski savez Crne Gore financijski će za ovu i naredne dvije sezone "pogurati" sa nešto više od tri miliona eura.

Top Komentari

BN78
Tako se to radi kada savez vode bivši uspješni fudbaleri,a ne kao kod nas politički poltroni.Bosna i Hercegovina,zemlja apsurda ili prevedeno zemlja dembelija.
4 7
Ende
Tako se to radi, a naš savez potrošio pare na izgradnju grbavice ...
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi