Real Madrid je novi lider u Španiji!

Nekoliko sumnjivih situacija u San Sebastianu

Real Madrid je novi lider u Španiji!

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida slavili su u San Sebastianu protiv Real Sociedada s 2:1 u posljednjem meču 30. kola španske La Lige.

Znali su u Madridu da im je ovo jedinstvena prilika da preuzmu tron nakon kiksa Barcelone u Andaluziji protiv Seville (0:0). Gostovanje kod Sociedada očekivano je bilo teško za Kraljeve, ali uspjeli su doći do pobjede i zasjesti na vrh bez obzira što imaju jednak broj bodova kao i Barcelona.

Prvo poluvrijeme nije donijelo puno toga, tek poneka poluprilika, ali nastavak meča omogućio nam je pravo nogometno uživanje i vidjeli smo sve što očekujemo od utakmica visokorangiranih laligaških momčadi.

Real Madrid je poveo u 50. minuti, kada je uz pomoć VAR-a sudac Javier Estrada dosudio penal za goste nakon što je Llorente faulirao Viniciusa, a Sergio Ramos s 11 metara mirno pogodio. Nije baš izgledalo kao penal, no odluka sudije i VAR-a bila je takva kakva jest.

Adnan Januzaj je u 70. minuti sjajnim udarcem postigao gol za 1:1, no dosuđen je ofsajd jer je neko od njegovih saigrača ometao Courtoisa i bio mu najbliže prilikom upućivanja udarca.

Odmah na drugoj strtani Karim Benzema pogađa, a VAR je provjeravao situaciju jer se činilo kao da je Francuz igrao rukom. Ispostavilo se da je to bilo rame, pa je Real stigao do sigurnijih 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uzbuđenja se nastavljaju, u 83. minuti Mikel Merino je na sjajan ubačaj ostao sam pred Courtoisom i snažnim udarcem trese mrežu Kraljeva za 2:1, ali ostalo je na tome i pored šest minuta nadoknade.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

k.i.a.19
Što mi drago kad se počnu javljat ova katalonska ****a..ja prosto uživam čitati komentare dok oni plaču
14 12
turbinac
Pa nije ovo Bht premier liga pa da se namjesta hahahah
13 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi