Komercijalizuje se naziv stadiona Bilino polje?
Eventualnom komercijalizacijom imena Bilino polje i sredstvima koja bi se dobila od toga NK Čelik bi sigurno opstao i za nekoliko godina došao na "zelenu granu"

Gradsko vijeće prihvatilo inicijativu o raspisivanju međunarodnog poziva

Komercijalizuje se naziv stadiona Bilino polje?

D. Kurbegović

Danas je održana još jedna, 50. po redu sjednica Gradskog vijeća Zenica.

Osim brojnih tačaka svakako najinteresantnija je bila inicijativa vijećnika Almira Babajića, da se komercijalizuje naziv stadiona Bilino polje, te se taj novac iskoristi za sanaciju dugovanja u NK Čelik.

"NK Čelik se nakon odlaska "investitora" iz Turske nalazi u najtežem trenutku u svojoj historiji. Klub treba podršku Grada veću nego ikada, treba se i voditi računa da se ne ugrozi i egzistencija i drugih ostalih sportskih klubova u gradu. Zato predlažem da Grad Zenica kao vlasnik stadiona, koji je još uvijek najbolji i najmoderniji u državi raspiše Međunarodni poziv za komercijalizaciju stadiona Bilino polje. Imamo takve primjere u regionu i komšiluku, a sav novac koji dobijemo na period recimo od pet godina iskoristili bi za sanaciju duga i poslovanja NK Čelik. Ako dođe do ovakvog dogovora s potencijalnim stadionom moglo bi se dalje i razgovarati o daljoj saradnji. Ja sam provjerio s ljudima u N/FSBiH i budući da se na Bilinom polju igraju i utakmice reprezentacije BiH, to nikakav ne bi bio problem oko naziva" kazao je Babajić.

Na kraju Gradski vijećnici jednoglasno su prihvatili ovu inicijativu, da se u što bržem roku raspiše Međunarodni javni poziv za komercijalizaciju imena stadiona Bilino polje.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Sigurno da će oko NK Čelik u narednom periodu biti još mnogo polemike, ali ono što je sigurno da niko ko je rođen u Zenici i ko navija za ovaj klub i iz drugih gradova neće dopustiti da se ugasi jedan od simbola grada bez obzira u kakvom je trenutno stanju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hadys
Najveći debili na svijetu,ispali u kantonalnu ligu a dugovi ostali.Bože sačuvaj
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi