Džanić: Znamo da je teže braniti titulu, nego napadati, ali učinit ćemo sve da ostanemo na tronu

Već sutra duel protiv Budućnosti

Džanić: Znamo da je teže braniti titulu, nego napadati, ali učinit ćemo sve da ostanemo na tronu

S. Mlaćo

U FK Seona i u novoj sezoni Druge lige Sjever imaju visoke planove. Aktuelni su prvak, a čelnici kluba vjeruje u dobru sezonu i u narednom periodu.

Pripreme su u ovom klubu shvatili ozbiljno prije svega zbog cjelokupne situacije sa pandemijom koronavirusom i dugog perioda bez nogometa, pa dobro poznato i provjereno trenersko lice Nermin Džanić ne štedi svoje izabranike.

Seona je odigrala susrete protiv premijerligaša Radnika, prvoligaša Zvijezde Gradačac i NK Vis Simm Bau, te pokazala svoje kvalitete, što raduje trenera Džanića.

Već sutra klub iz Hasan Polja će na megdan banovićkoj Budućnosti, a u utorak se sprema velika fešta. U Hasan Polje na proslavu titule prvaka Druge lige Sjever stiže tuzlanska Sloboda.

"Imamo novih lica u timu, a pauza je bila duga, pa sam se odlučio da idemo sa malo više utakmica, te uz stalne treninge pokušamo vratiti ritam igre i da se tako priviknemo na terene. Pauza je bila jako duga", priča Džanić.

"Pripreme idu dobro, sve je po planu. Protivnici su do sada jako kvalitetni, te ćemo vidjeti tako gdje smo i šta smo", dodaje trener Seone.

Seona će ponovo biti jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto.

"Ljestvica je podignuta visoko, iako znamo da je teže braniti titulu, nego napadati. Ipak, učiniti ćemo sve da i ove sezone ostanemo na tronu Druge lige Sjever".

Od novih imena tu je između ostalih Haris Ordagić koji već u pripremnom djeluje pokazuje svoje kvalitete.

"On je provjeren igrač, u najboljim je godinama. Pravi je napadač, te uz Ahmetovića, Softića i ostale vjerujem da će Seona i dalje ostati stabilan i jak tim".

Već sutra zakazana je nova provjera.

"Sutra u Banovićima idemo Budućnosti, u utorak je prava svečanost u Hasan Polju. Dolazi nam stogodišnjak Sloboda, a mi imamo promociju titule prvaka. Nismo sretni što smo na ovaj način prvaci, ali nismo nezasluženo. Učiniti ćemo sve da to bude poslastica za naše vjerne pristalice".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Džanić dobro poznaje stanje u bh. nogometu, posebno Drugoj ligi Sjever. Svjestan je da će klubovima sada biti još teže.

"Posljedice su već vidljive i ostat će trag. Mi koji radimo i ljudi koji vode klubove te igraju moraju učiniti sve da se ova situacija prebrodi. Mora se učiniti sve da vratimo nogomet, on je sastavni dio normalnog života", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke aktuelnog prvaka Druge lige Sjever FK Seona Nermin Džanić.

Top Komentari

SilverTownBoys1333
Udjem u clanke FK Seona kad ono svr ih Mlaco napisao. Pa Mlaco poznajes li za druge klubove ili to pinku uzimas u selu kraj Srebrenika??
1 0
seibeg
Mani sela Nermine, vodi Gradinu i proslavi titulu ovaj put sa Gradinom. Sportisti znaju da ti je Gradina u srcu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi