Nesvakidašnji potez Amara Osima u finišu meča protiv Veleža
FOTO: fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić

Povreda ili loša igra?

Nesvakidašnji potez Amara Osima u finišu meča protiv Veleža

A. Čaušević

Za Amara Osima se sa sigurnošću može reći da je jedan od najboljih trenera koji su ikada radili ili rade u Premijer ligi BiH. 

U utakmici Osim se odlučio za neobičan potez koji se definitivno ne viđa svaki dan na fudbalskim terenima, posebice ne u BiH.

Naime, iskusni stručnjak je u 65. minuti dao priliku za igru mladom Sedadu Subašiću, ali mladi krilni fudbaler se nije dugo zadržao na terenu.

S obzirom da ove sezone ima mogućnost od pet izmjena u susretu protiv Veleža Osim je posljednju promjenu iskoristio da promijeni Subašića i to u 87. minuti. Da li se radi o povredi ili je pak Osim nezadovoljan onim što je prikazao mladi fudbaler, vjerovatno ćemo saznati nakon press konferencije. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako se 19-godišnjak na terenu zadržao svega 20-ak minuta, a priliku umjesto njega je dobio Ivan Milićević kojem je to bio debi u plavom dresu. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ArminArmindelaa234
Momak je povrijedjen bio pred tekmu cijelu sedmicu usao povrijedjen osim vidio da ne moze odigrati i zamijenio ga da ne bi se pogorsalo sta je tu sporno?
13 0
Sucro
Inače dobra izmjena za samopouzdanje mladog igrača. Psihološki, nema šta...
8 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi