Dortmund petoricu igrača doveo za 62 miliona, a prodao ih za 420 miliona eura

Nevjerovatan profit njemačkog kluba

Dortmund petoricu igrača doveo za 62 miliona, a prodao ih za 420 miliona eura

E. Čaušević

Engleski mediji pišu danas da je Jadon Sancho odlučio nakon tri godine napustiti Borussiju Dortmund, te da će karijeru nastaviti u dresu Manchester Uniteda.

Sancho je ponikao u dresu Manchester Cityja, ali nakon što nije dobio šansu u prvom timu odlučio je na ljeto 2017. godine da pređe u Dortmund. Njemački klub tada ga je platio osam miliona funti i pokazalo se da je to bio pun pogodak.

Engleski mediji danas su objavili da je Sancho na korak od Uniteda, te da se očekuje samo zvanična potvrda ovog transfera. Crveni đavoli nisu štedili novac za engleskog reprezentativca jer će ga platiti oko 100 miliona eura.

Transfer Sancha je još jedan pokazatelj kakvi majstori su u Dortmundu kada se tiče zarade novca od transfera. Sancha su platili tek osam miliona funti, a sada će na njemu zaraditi čak 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, to nije prvi slučaj da Dortmund pravi tako fantastičan potez. Naime, prije Sancha istu stvar uradili su s Dembeleom, Aubameyangom, Pulišićem i Mkhitaryanom.

Oni su ove igrače doveli za ukupno 62 miliona eura, a na kraju su ih prodali za 420 miliona eura. To znači da je Dortmund samo od njihovih transfera profitirao 358 miliona eura što je zaista nevjerovatno.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bohemia
Fudbal se igra radi titula, a firme rade zbog profita ?
1 0
GigantMostarski
420 :)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi