Novo dagestansko čudo osvaja svijet: Vjerujte mi, on je ubica, bolji je i od Khabiba

Usman Nurmagomedov je bolja verzija Khabiba

Novo dagestansko čudo osvaja svijet: Vjerujte mi, on je ubica, bolji je i od Khabiba

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov apsolutni je velikan MMA sporta.

UFC šampion u karijeri nikada nije poražen, a sve protivnike je doslovno samljeo u oktagonu. Ipak, Khabiba nećemo gledati još dugo i pretpostavlja se da bi se The Eagle mogao povući sa omjerom 30-0.

Ipak, Khabib već priprema nasljednika kojem će voditi karijeru u budućnosti. To je njegov rođak Usman Nurmagomedov, za kojeg se tvrdi da je čak bolji i od Khabiba.

Menadžer Ali Abdelaziz tvrdi da je Usman apsolutni ubica u oktagonu.

"Momak na kojeg niko ne obraća pažnju, a trebali bi je Usman Nurmagomedov - Khabibov rođak", rekao je Abdealziz za MMA Asia i nastavio je:

"Ima omjer 10-0 i sve ih je završio. Asolutni je ubica. Specijalist je za Muay Thai i Khabibov je rođak, ako me razumijete? Ako imate imalo Khabibove krvi, znate dobro hrvati", smatra poznati menadžer, ali se ne zaustavlja na ovim riječima.

"Vjerujte mi da je bolja verzija Khabiba. Ubica, pravi ubica. Sve ima, udaračku tehniku, grappling, jiu-jitsu, dobro izgleda i kombinacija je Khabiba, Jona Jonesa i Israela Adesanyje", rekao je Abdelaziz.

Promo

Top Komentari

Jugovina
Kako ste vise dosadni s ovim dagestancima.
2 17
Robijasi_It
Zato sto su muslimani pa vam smetaju
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi