Šta čeka FK Sarajevo u žrijebu? UEFA objavila detalje

Bh. prvak u grupi 2

Šta čeka FK Sarajevo u žrijebu? UEFA objavila detalje

A. Čaušević

FK Sarajevo će danas saznati svog prvog evropskog rivala za takmičarsku godinu 2020/21. Bh. prvak će ponovo nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka. 

UEFA je jučer podijelie timove učesnike prve runde kvalifikacija na pet skupina i to nositelje i nesotilje. I to iz razloga da se izbjegnu dueli timova čiji stadioni još uvijek nisu potvrđeni u skladu s principima Komiteta za klupska takmičenja.

Sarajevo je završilo u grupi 2 sa Sheriffom (Moldavija) i Crvenom zvezdom (Srbija), a mogući protivnici su Fola Esch (Luksemburg), Connahis Quax (Vels) i Europa (Gibraltar).

Za svaku grupu pripremljena su dva bubnja, jedan za nositelje, drugi za ne nositelje. U jedan bubanj će biti stavljene loptice s imenima klubova nositelja, a u drugi s imenima klubova nenositelja.

Iz oba bubnja će biti uzeta po jedna loptica i zatim stavljena u treći veliki bubanj, nakon čega će loptice biti izmješane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi izvučeni tim će u meču na ispadanje biti domaćin, ukoliko se ne primjeni pravilo o neutralnom terenu uslijed pandemije koronavirusa.

Žrijeb je na programu u 12 sati. Pošto u ovoj fazi takmičenja učestvuje 34 tima bit će žrijebano ukupno 17 parova. Utakmice prvog pretkola Lige prvaka će se igrati 18. i 19. augusta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

magistar
Ne znam cemu se raduju. Ovi svi su nivo Mladosti, znači bice guravo do posljednje minute
6 9
Quartararo20
Od ove 3 ekipe nema teske ekipe, sve osim pobjede Sarajeva u hendikepu je neuspjeh. Drugo kolo donosi malo tezeg protivnika ali uz malo srece Sarajevo moze dalje
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi