Dvojica Amerikanaca u OKK Sloboda

Pojačanja za Tuzlake

Dvojica Amerikanaca u OKK Sloboda

M. Šljivak

OKK Sloboda angažovao je dvojicu Amerikanaca.

Novi članovi tuzlanskog tima postali su Darrell Davis i Craig Victor II.

Davis je visok 193 centimetra. Igra na poziciji beka, završio je univerzitet Dayton, a ovaj 24-godišnjak je prethodno nastupao za BC Rahoveci.

Sa druge strane godinu dana stariji Victor II visok je 206 centimetara. Igra na poziciji krilnog centra, a bio je član čuvenih univerziteta Arizona i LSU-a.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Također, igrao je u Razvojnoj NBA ligi za Rio Grande Valley Vipers, a prošle sezone je igrao u Švedskoj za Djurgarden.

Saradnja sa američkim košarkašima dogovorena je na godinu dana i ostaje nam da vidimo kako će se uklopiti u igru tima kojeg vodi Damir Mulaomerović.

Top Komentari

Haresolina
Vjerujem Damirovom ukusu. Ipak prije svega Sloboda mora imati ozbiljnog centra. Na žalost Rikić ode, a bio je tako koristan. Njegovim dovođenjem sve se u igri promijenilo.
2 0
Svojprisebi
Jebli vas oni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi