Željezničar želi nastaviti niz na Tušnju protiv Slobode, Velež dočekuje Krupu

Tri meča 4. kola igraju se danas

Željezničar želi nastaviti niz na Tušnju protiv Slobode, Velež dočekuje Krupu

E. Čaušević

Ovog vikenda nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine, a danas su na rasporedu tri utakmice četvrtog kola.

Jedan od derbija ovog kola večeras od 19 sati igra se u Tuzli gdje će ekipa Slobode ugostiti Željezničar. Tuzlaci ovaj meč dočekuju u dobrom raspoloženju nakon pobjede protiv Mladosti, te će pokušati zaustaviti zahuktali Željezničar.

Plavi s Grbavice su jedini tim bez poraza u ovoj sezoni, te su nakon tri kola prvi na tabeli sa devet bodova. Jasno je da ekipa Amara Osima želi da nastavi sjajan niz, ali na Tušnju im sigurno neće biti lako.

U Slobodi su svjesni kakav tim im danas dolazi u goste, ali trener ovog kluba Gradimir Crnogorac vjeruje da Tuzlaci itekako mogu namučiti Plave.

""Znamo da nam dolazi, po meni, najbolji kolektiv u BiH i trenutno najbolji tim što tabela i pokazuje. To je ekipa koja na svakoj poziciji ima dva kvalitetna igrača i bit će teško. Ja sam kao igrač obožavao ovakve mečeve, pokušat ću to prenijeti i na svoje igrače. Drugo je igrati protiv Želje, Sarajeva, Širokog ili Zrinjskog ili proitv ekipa koje su manjeg kvaliteta. Sigurno da je veliki imperativ sutra za svakog igrača da se pokaže u najboljem svjetlu. Mislim da, ako budemo pravi od prve minute, ćemo dosta namučiti Željezničar, da se sigurno i mi sutra nešto pitamo", poručio je Crnogorac.

S druge strane, Amar Osim je pred današnju utakmicu poručio da zna šta njegovu ekipu očekuje danas, te da se nada da će Željezničar i danas pružiti svoj maksimum i pokazati dobru igru kao prethodnih kola.

"Svaka utakmica ima svoju posebnu priču, pa tako i ova. Odigrali smo do sada tri utakmice, sa tri različita konteksta, sve tri smo uspješno prošli, Sloboda će biti četvrta priča. Zbog svega, protivnik, teren, situacija na tabeli... Znamo šta nas očekuje i na terenu i kada je psihološki dio u pitanju. Igramo već treći meč u sedam - osam dana što nije fizički toliko teško, ali svaki put se treba skoncentrisati i privikavati na nove uslove."

"Za sada se ne snalazimo previše loše u ovim čudnim uslovima. Igrači se spremaju na ono što ih čeka na terenu. Nadam se da će naše igre potrajati, šteta bi bilo da ovo sada pokvarimo nekim padom koncentracije. Volio bih da se naš niz, ako se treba prekinut, prekine jer je rival bio bolji, a ne zbog našeg pada koncentracije ili slično".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Slobode i Željezničara igra se od 19 sati na Tušnju uz direktan prenos na Areni Sport. Prema kladionicama Plavi su favoriti danas za pobjedu, ali se Sloboda neće tako lako predati. U ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj meč i to OVDJE.

Današnje kolo u Doboju kod Kaknja će otvoriti Mladost i Tuzla City, a ovaj meč igra se od 17 sati. Također, na rasporedu je još jedna utakmica danas od 19 sati kada će u Mostaru snage odmjeriti Velež i Krupa.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Naprijed plaviii aleeee
8 6
Nele.
Idemo ZELJO, trpaj.
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi