Da li ste znali da iznad Messijeve kuće ne smiju letjeti avioni?

Ostavlja luksuzni dom u Barceloni

Da li ste znali da iznad Messijeve kuće ne smiju letjeti avioni?

E. Škorić

Lionel Messi najavio je odlazak iz Barcelone poslije 20 godina, a iza sebe će, osim uplakanih navijača i velike tuge, ostaviti i luksuznu kuću.

Messi je zatražio raskid ugovora i želi da ode, a kao nova destinacija spominje se Manchester gdje želi da se ujedini sa bivšim trenerom Pepom Guardiolom.

U međuvremenu, Messi pakuje stvari, napušta luksuznu kuću koja se nalazi na samo 20 kilometara od stadiona Camp Nou. Njegov dom sadrži malo nogometno igralište, bazen, zatvorenu teretanu i pruža pogled na Balearsko more.

I, što je najzanimljivije, avionima je zabranjeno prelijetanje iznad njegove kuće zbog okolišnih ograničenja. Njegova se kuća nalazi nedaleko od aerodroma, ali on ima mir i tišinu znajući da avioni ne mogu letjeti nad njegovim imanjem.

Predsjednik španske avio kompanije Vueling Javier Sanchez-Prieto jednom je kritikovao Messija zbog ograničenih letanja iznad njegove kuće.

"Ne možete proći tamo gdje Messi živi. To se ne događa nigdje drugdje u svijetu", kazao je tada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spectron
I vi ne znate šta više da napišete pametno vezano za Messija,pa krečete sa pravim glupostim :) Bolje ne pišiti ništa,nego što se blamirate :)
5 1
Jupp
Daj ba, uozbiljite se! Im ovdje i odraslih.. Ja sam jos veca budala sto ulazim na ovaj portal
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti