Klopp promijenio priču, sada mu je Ronaldo bolji od Messija, objasnio je i zašto

Karizmatični stručnjak Redsa

Klopp promijenio priču, sada mu je Ronaldo bolji od Messija, objasnio je i zašto

A. Čaušević

Ono što su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi među fudbalerima to je Juergen Klopp među trenerima.

Klopp je već godinama među najboljim svjetskim trenerima i najzaslužniji je zašto je Liverpool opet na vrhu Premiershipa i njegova riječ u svijetu fudbala itekako ima težinu.

Prije nekoliko mjeseci Nijemca su pitali da odgovori na vječno pitanje ko je bolji Messi ili Ronaldo. Tada je izabrao Argentinca.

"Za mene Messi, ali ne mogu se više diviti Ronaldu nego što mu se već divim. Objašnjenje je sljedeće. Igrali smo protiv obojice i obojicu je nemoguće čuvati, ali Messi ima manje fizičke predispozicije.

"Ako možete zamisliti savršenog igrača, imao bi Ronaldovu visinu, odraz i brzinu. Kad se na to doda njegov stav koji je apsolutno savršen i profesionalan, bolje ne može".

"Onda su druge strane imate omalenog Messija kod kojeg sve izgleda tako jednostavno. Zbog toga ga možda malo više volim kao igrača, ali Ronaldo je također nevjerojatan."

Sada je Klopp promijenio priču i u razgovoru za Marcu je kazao da boljim smatra Ronalda. Objasnio je zašto je to tako.

"Ronaldo se može penzionisati u svakom trenutku, ali osvojio je sve. Osvajao je trofeje s klubovima, u reprezentaciji, individualne nagrade, dok Messi treba dati još mnogo toga fudbalu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije donio ništa važno svojoj reprezentaciji, a od odlaska Xavija i Inieste s Barcelonom nije osvojio niti jedan važniji trofej i sad s VAR tehnologijom ne uspjeva pobijediti van Nou Campa."

"Vrijeme pokazuje stvarnost. Ronaldo je najbolji na svijetu, Messi je najbolji u Barceloni", poručio je Klopp.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Tek sam sada primjetio da ste izmislili izjavu. Evo šta je Klopp prije 2 dana izjavio o Messiju. "Ko ne bi želio imati Messija u ekipi? No, brojke nam ne idu u prilog i nema nikakve šanse da on dođe u Liverpool. Preskup je. No, moram biti iskren, on nije loš igrač", rekao je uz smijeh Klopp.
10 1
cccccc
Sta je to Ronaldo osvojio vazno od kako je otisao iz Reala? Lik se raspada u Juventusu. U Realu davao po 15,16,17 golova u LP, a sada daje po 4-5. Nema vise Modrica, Iska, Krosa, Benzeme da igraju za njega. Dok Mesi bez Cavija i Inieste dobije zlatnu loptu prosle godine. Bas se sada vidi razlika izmedju njih dvojice kada nijedan ni drugi vise nemaju toliko kvalitetne suigrace. A sto se tice VARa i sudija o tome je bolje ne pricati. Nikad niko nije osvojio toliko titula zahvaljujuci sudijama kao Real.
9 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi