LeBron James - Čovjek zvani rekord

Neuništiv je

LeBron James - Čovjek zvani rekord

S. Grebović

Košarkaš Los Angeles Lakersa i vjerovatno najveća zvijezda NBA lige, LeBron James, sinoć je oborio ko zna koji rekord.

Zaista je teško nabrojati koje je sve rekorde u svojoj 17-ogodišnjoj NBA karijeri uspio srušiti, a sinoć je stigao do novog.

U drugoj utakmici polufinala Zapada Jezeraši su stigli do poravnanja u seriji protiv Hoston Rocketsa rezultatom 117:109. Anthony Davies i LeBron su bili nezaustavljiv tandem sa po 34, odnosno 28 postignutih poena, dok gostima nije pomoglo ni 27 koliko je ubacio James Harden.

Jamesu je ovo bila 161. pobjeda u play offu u 246. utakmici čime se izjednačio na ovoj listi sa legendarnim playmakero Lakersa Derekom Fisherom koji je ostvario isto toliko pobjeda, ali uz 13 odigranih utakmica više.

Sljedećom pobjedom u doigravanju James će i njega preskočiti, a priliku za to imaće već u srijedu kasno navečer.

Trostruki NBA prvak je osim ovog parametra rekorder i u najviše odigranih minuta u Play offu, a ima i najviše poena i ukradenih lopti, te najviše ubačenih slobodnih bacanja.

Top Komentari

ratip irats
Samo jedna rijec: KRALJ!!
4 0
SilaNebeska
Samo jedan je GOAT a to nije LeBron
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije