Mahmić: Zrinjski je pod većim pritiskom, mi nemamo šta izgubiti pod Bijelim Brijegom
Mahmić je jedan od najvećih bisera u Premijer ligi, a već sa 16 godina je debitovao u Premijer ligi BiH, mnogi stručnjaci mu predviđaju veliku karijeru.

Stoper Mladosti pred gostovanje u Mostaru

Mahmić: Zrinjski je pod većim pritiskom, mi nemamo šta izgubiti pod Bijelim Brijegom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će u okviru 7.kola Premijer lige gostovati u Mostaru kod ekipe Zrinjskog. Mnogi bi rekli da je domaćin u ovom meču favorit, ali prema formi, tim iz Doboja kod Kaknja može se nadati da pod Bijelim Brijegom može izvući pozitivan rezultat.

Prošle je sezone Mladost remizirala u Mostaru, a sada ide Zrinjskom na noge nakon dvije uzastopne pobjede protiv Željezničara na Grbavici i Olimpika na domaćem terenu.

Nema sumnje da će odbrana Mladosti ponovo imati puno posla, posebno što će u zadnjoj liniji faliti Miloš Nikolić, koji je protiv Olimpika dobio treći žuti karton.

Veći dio posla tako će prijeći na leđa mladog 17-godišnjeg Azura Mahmića, jednog od najvećih bisera Premijer lige, stoperu koji je još prošle sezone debitovao za seniore Čelika sa 16 godina u Premijer ligi BiH.

Ovaj Zeničanin za SportSport.ba najavio je naredni duel njegove ekipe.

«Sigurno da u Mostar idemo rasterećeni nakon posljednje dvije pobjede u ligi. Kada igrate opuštenije onda je veća mogućnost da odigrate dobar meč i da ostvarite pozitivan rezultat. Reprezentativna pauza nam je dobrodošla kako bi još bolje upoznali našeg novog šefa i njegove metode rada», ističe Mahmić.

U zadnjoj liniji falit će Nikolić s kojim ima dobru saradnju

«U posljednje dvije utakmice veoma dobro smo funkcionisali i sigurno da će njegov izostanak za nas biti veliki hendikep. I ja sam na pripremama dobio posjekotinu, ali liječnički tim će učiniti sve da me osposobi za meč. Vjerujem da će šef pronaći najbolje alternative za one koji ne mogu nastupiti u ovom meču», kaže juniorski reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je po igračkom kadru jedna od najboljih ekipa, ali nisu najbolje startali ove sezone

«Šta kazati o Zrinjskom, sjajna ekipa s dobrim individualcima koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu jednim potezom. Naša šansa je kao što sam rekao što smo pod manjim pritiskom nego domaćin, te što smo mlada ekipa koja je željna dokazivanja i dobrih rezultata,tako da nemamo šta izgubiti pod Bijelim Brijegom», kazao je za SportSport.ba Azur Mahmić mladi stoper tima iz Doboja kod Kaknja.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MLADOST
Nadam se da je sve oko transfera novog stopera Žulj-a uredno završeno i da će zaigrati sutra u Mostaru.
1 0
Brazuka
Suti bgt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi