Zbog komentara na račun srbijanske sutkinje Borisa Beckera nazivaju "seksističkom svinjom"

US Open

Zbog komentara na račun srbijanske sutkinje Borisa Beckera nazivaju "seksističkom svinjom"

E. Škorić

Proslavljeni bivši njemački tenise Boris Becker pratio je US Open u ulozi stručnog konsultanta, ali njegov komentar tokom meča između Alexandra Zvereva i Pabla Carrena-Buste podigao je dosta prašine.

Ispeci pa reci, kaže stara izreka i možda je Nijemac trebao zaista prvo da razmisli šta će reći prije nego je želio da uputi komplimente na račun srbijanske sutkinje Marijane Veljović tokom polufinalnog meča US Opena u muškoj konkurenciji.

Kada se u kadar "ubacila" Marijana, Becker je poručio: "Moram da kažem da je sutkinaj ovog meča veoma slatka. Ona 'jede' svojim očima", rekao je Becker.

Ubrzo su njegov komentar protumačili kao seksistički, pa je legendarni teniser praktično ni iz čega postao tema dana svjetskih medija.

Švicarski Blick ga je odmah napao, među prvima, poručivši da nije nimalo pristojno i ukusno davati takve komentare.

Šestostruki osvajač Grand Slamova dakako nije prvi koji je očaran ljepotom Srbijanke. Čak je i teniserka Genie Bouchard poručila da je "sudija u ovom teniskom meču je zaista prelijepa".

Top Komentari

El_Matador
Ne možeš više ni komentarisati ljude, nađe se uvijek neko uvrijeđen i pripišu ti etiketu sa sufixom -ist. Kažeš crncu da je crn - ti si rasist, kažeš ženi da je lijepa, ružna, debela, ovakva, onakva - seksist, kažeš geju da je gej - homofob, Arapu da je Arap - islamist... Ove ljevičarske gluposti moraju prestati!
10 2
Rajvosa2019
Kako je samo brado, burazeru sve sto bi radio sa ovom zenom- trajalo bi 30-tak sekundi - preforsirao bi se
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi