Neymarov podmukli potez je shvatljiv nakon žestoke uvrede, ali sve treba kriviti Di Mariju

Treće poluvrijeme derbija PSG - Marseille

Neymarov podmukli potez je shvatljiv nakon žestoke uvrede, ali sve treba kriviti Di Mariju

A. Čaušević

Francuski El Clasico završen je pobjedom Marseiella s 0:1. Tim s Azurne obale je pobijedio PSG u gostima nakon 10 godina u susretu sa opštom makljažom u posljednjim minutama. 

Na kraju su domaći dobili tri crvena kartona, a gosti dva. Isključen je Neymar nakon što je udario jednog igrača Marseilla. Brazilac tvrdi da je vrijeđan na rasističkoj osnovi.

"Začepi, majmune", kazao je Alvaro Gonzalez Neymaru, na što brazilski superstar nije ostao dužan pa je morao reagovati.

Nakon što je poslije utakmice uzeo mobitel u ruke Neymar se oglasio na Twitteru. Poručio je da žali što nije udario glavom igrača Marseillea.

"Jedina stvar zbog koje se kajem je da nisam glavom udario tog seronju", poručio je Neymar.

Međutim, krivca za obračun i uvrede Neymar može tražiti i u vlastitom saigraču. Naime, Di Marija je u jednoj akciji pljunuo Gonzaleza, ali reakcije iz VAR sobe nije bilo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Utakmice PSG-a i Marseilla oduvijek izazivaju veliki naboj, a nema sumnje da će nakon sinoćnjih dešavanja na sljedećem meču ova dva tima biti još napetije.

Top Komentari

miki30
Pa udario bi ti da si imao muda, čovjek bi te pojeo. A to za majmune više ste dosadni, pa to je normalno nekom dobaciti, a vi odma kao rasistička uvreda. Jbt nesmiješ više ništa ovima reći, odma te optuže za rasizam. Hej da čujete kod nas psovki, pa to se nemože ni prevesti na vaš jezik.
9 1
krndija26
klasični padavičar!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi