Nikad uzbudljivija utrka za najboljeg „na čizmi“, Džeko lovi prvi Scudetto
Foto - EPA

Vraća nam se Serija A

Nikad uzbudljivija utrka za najboljeg „na čizmi“, Džeko lovi prvi Scudetto

O. Lekić

Ovog vikenda nam se vraća Serie A. Brojni zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu u našoj zemlji sa nestrpljenjem čekaju početak nove sezone. 

Iako je Juventus stvorio pravu dominaciju tokom protekle decenije, čini se da bi nas ove godine mogla čekati veoma uzbudljiva utrka za Scudetto. Andrea Pirlo, nekadašnji dirigent Juventusa na terenu, ovo ljeto preuzeo je dirigentsku palicu, ali sa klupe i prema najavama iz Italije, Pirlo želi napraviti novi Juventus sa našim Edinom Džekom kao udarnom iglom u napadu, čiji je transfer pred samom realizacijom. Džeko će sa Ronaldom i Dybalom činiti ubitačni trio u navalnom redu tima iz Torina.

Najveća prijetnja za naslov Juventusu će i ove, kao i prošle godine biti Inter predvođen nekadašnjim trenerom Juventusa, Antoniom Conteom. Ove navode potvrđuje i kladionica MOZZART, koja u kvotama za plasman italijanskih klubova predviđa da će ova dva kluba imati najbolje pozicije.

Nikako ne treba zaboraviti Milan koji je kraj prošle sezone sa Zlatanom Ibrahimovićem u napadu i Stefanom Pioliem na klupi igrao i više nego fantastično. Dodamo li tome da je Milan ovo ljeto doveo jednog od najvećih talenata italijanskog fudbala, Sandra Tonalija, onda s pravom možemo reći da će se i „Rossoneri“ pitati dosta stvari. Kladionica Mozzart nudi sjajnu kvotu ukoliko odlučite da se kladite da će Milan osvojiti jedno od prva četiri mjesta u prvenstvu, koja iznosi okruglo 3.00.

Ne treba otpisivati niti Lazio koji je skoro cijelu sezonu „puhao za vratom“ Juventusu. U timove koji će se sigurno boriti za mjesta u Ligi prvaka spadaju još i Napoli i Roma, te Atalanta koja je u protekle dvije sezone pokazala da se na nju itekako mora računati.

Jedan od najzanimljivijih parova prvog kola su FiorentinaTorino, timovi za koje je „rezervisana“ zlatna sredina, ali radi se o klubovima koji bi u ovoj sezoni mogli pomrsiti račune i timovima iz vrha. Fiorentina bi, ukoliko zadrži trenutni igrački kadar, ove sezone mogla iz drugog plana pokušati napraviti nešto ozbiljnije.
Viole su ovo ljeto osnažile ekipu dovođenjem Bonaventure iz Milana, te svog bivšeg igrača Borje Valera iz Intera, a vrlo blizu realizacije je i transfer Lucasa Toreire iz Arsenala. Zadrži li tim iz Firence, Federica Chiesu i srbijanskog stopera Nikolu Milenkovića, koji se nalaze na radaru Milana, onda bi „Viole“ ove sezone mogle izgledati i više nego ozbiljan tim.

Sa druge strane i Torino je bio veoma aktivan na tržištu ovo ljeto pa su stigli Rodriguez i Verdi iz Milana, odnosno Napolija, te Vojvoda iz Standarda i Linety iz Sampdorie, sa posudbe se vratio Falque iz Genove, u napadu je i italijanski reprezentativac Andrea Belloti dok će torineze u narednoj sezoni sa klupe predoditi Marco Giampaolo.

S obzirom na to da igraju na domaćem terenu, Fiorentina je prema Mozzartu u ovoj utakmici blagi favorit pa kvota koju daje MOZZART za pobjedu „Viola“ iznosi 1.90.

Zanimljiv meč očekuje nas u duelu između Parme i Napolija. Parma nakon povratničke sezone u Serie A ove sezone ima dosta veće ambicije, dok su Napolitanci još uvijek u fazi kompletne rekonstrukcije tima i stvaranje nekog novog Napolija za naredne godine. Iako će Milik karijeru nastaviti u Romi, Napoli sa Mertensom, Insigneom i ostatkom ekpe uvijek spada među favorite za sami vrh tabele. Na pobjedu Napolija kladionica MOZZART nudi kvotu 1.70, dok za neriješen rezultat nudi čak 3.70.

Roma mora nastaviti život bez Džeke koji karijeru nastavlja u Juventusu. U novu budućnost bez „dijamanta“, Roma će krenuti sa gostovanja kod uvijek neugodne Verone. Ukoliko u Mozzartu odigrate na pobjedu „Vučice“, kvota 2.09 će vam omogućiti da uduplate svoj ulog.

Glavni favorit za titulu i ove sezone je bez sumnje Juventus. Na startu sezone, crno-bijeli iz Torina će dočekati uvijek neugodnu Sampdoriu. Međutim, sve osim pobjede tima Andrea Pirla predstavljalo bi veliko iznenađenje, što potvrđuje i MOZZART koji za pobjedu domaćina nudi kvotu 1.33.

Na eventualno iznenađenje Sampdorie, te pobjedu u Torinu ponuđen je iznos od čak 8.50, dok je i za remi koeficijent prilično visok i iznosi 5.40.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema sumnje kako nas čeka uistinu zanimljiva utrka za Sccudeto. Da li neko može skinuti Juventus sa trona? Da li ćemo biti svjedoci buđenju Milana koji odavno nije ni sjena onog Milana koji je žario i palio Evropom? Inter, Napoli, Roma, Atalanta, Lazio, Fiorentina su timovi koji žele napraviti iskorak u novoj sezoni, tako da nema sumnje da nas čeka možda i najuzbudljivija sezona „na čizmi“ u proteklih nekoliko godina.

Kladilačku ponudu na Serie A možete pogledati OVDJE.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ako Roma izgubi Dzeka mogu se boriti za opstanak sa onim poljakom u napadu
2 1
Penderinos
RDžD najjači triling u historiji fudbala !
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi