Barceloni zabranjeno da dovodi igrače!

Inostrani mediji izvještavaju

Barceloni zabranjeno da dovodi igrače!

A. Čaušević

Ronald Koeman će se morati zadovoljiti s aktulenim igračim kadrom u novoj sezoni, izvještavaju inostrani mediji. 

Mirror navodi kako je La Liga zabrinila Barceloni da troši novac zbog trenutne finansijske situacije u klubu koja je daleko od povoljne.

Klubovi u Španiji posluju striktno po praviliniku i poduzetim finansijskim mjerama zbog novonastale situacije izazavne pandemijom koronavirusa.

Barcelona trenutno na plate godišnje troši preko 500 miliona eura i zabranjeno joj dovođenje novih igrača ukoliko za veliki novac ne proda neke od trenutnih zvijezda.

Posljednjih dana kao novo ime na Nou Campu spominjao se Georginio Wijnaldum koji je postao višak dolaskom Thiaga Alcantare, ali od dolaska igrača Liverpoola za sada neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U UEFA-i gledaju cifre kada sezona završi, mi smo postavili standarde prije sezone. Ako Barcelona pokuša nešto, naši analitičari će to odmah primjetiti. Mi imamo finansijski sistem koji je drugačiji od UEFA-inog finansijskog fair playa", rekao je Joris Evers iz La Lige.

Neki izvještaji govore da je šestomjesečna kriza izazvana pojavom virusa Covid-19 Barcelonu koštala 300 miliona eura pa je cijelom timu plata skraćena za 70 %.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti