Je li ovo znak završetka ere Messi - Ronaldo? Glasovi za najboljeg u Evropi dovoljno govore
Foto - EPA

Messi blizu, Ronaldo predaleko

Je li ovo znak završetka ere Messi - Ronaldo? Glasovi za najboljeg u Evropi dovoljno govore

M. Šljivak

UEFA je danas objavila da su finalisti izbora za najboljeg fudbalera Evrope Robert Lewandowski, Manuel Neuer i Kevin de Bruyne.

Tako prvi put od 2010. godine u završnom izboru nema Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji su međutim bili među prvih 10.

Messi je bio odmah iza vodećeg trojca. Imao je ukupno 53 glasa, a toliko je imao i Neymar.

Sa druge strane Cristiano Ronaldo je bio deseti. Zvijezda Juventusa je osvojila samo 25 glasova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dok se čekaju glasovi za trojicu najboljih, koji će biti poznati 1. oktobra na žrijebu Lige prvaka, ovako su se igrači poredali od 4. do 10. pozicije.

4. Lionel Messi - 53 boda
5. Neymar - 53
6. Thomas Mulle - 41
7. Kylian Mbappe - 39
8. Thiago Alcantara - 27
9. Joshua Kimmich - 26
10. Ronaldo - 25

Top Komentari

spectron
Ma Lewandovski je ubica i zasluženi budući osvajač !!! dosta je bilo C.R. i Messija Neymar neće biti nikad ni blizu tim nagradama,jer je cigan i debil od igrača.Samo on može da dobije crveni karton i 10 utakmica kazne poslije tog crvenog kartona :) Onaj Pepe Portugalac mu zavidi Neuer može samo zlatnu rukavicu da dobije A De Bruyne naravno najbolji vezni igrač,ali džaba ti 100 asistencija,kad nisi golgeter i ne daješ kao vezni puno golova :)
4 8
Arnel925
Ne moze neko biti bolji od Messija ili Ronalda. To možda malo da promjene. Stavi ti Kevin de Bruyne u Barcelonu pa da vidim koliko će uspjeti nasprem Messiju. Ne može niko zamjeniti Messija. Isto tako Ronaldo stavi Kevin de Bruyne u Juventus i da vidimo hoće li zabijati toliko golova i hoće li biti glavni igrač ekipe kao što je Ronaldo. Naravno da neće. Znaci Messi I Ronaldo su još uvijek to. Samo što je ljudima možda dosadilo pa sad uzmaju druge prosječne igrače.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi