"Drago mi je da će jedna od ovih ekipa igrati protiv Celtica i nadam se da će to biti Budućnost"

Milinković pred meč protiv Sarajeva

"Drago mi je da će jedna od ovih ekipa igrati protiv Celtica i nadam se da će to biti Budućnost"

E. Čaušević

Sarajevo sutra igra u Zenici meč trećeg pretkola Evropske lige protiv Budućnosti iz Podgorice.

Bordo tim u ovaj meč ulazi kao favorit i imaju zaista sjajnu priliku da se domognu play-offa. Međutim, Budućnost je protiv Astane pokazala da ih ne treba olako otpisati i sigurno će Vinko Marinović svojim igračima skrenuti pažnju na to.

Igrači Budućnosti trenirali su večeras na Bilinom polju pred sutrašnju utakmicu, a prije toga održana je press konferencija. Novinarima se obratio trener gostujućeg tima Mladen Milinković.

"Bio bih sretniji da igramo u play-offu, ali ovako tamo ima mjesta za samo jednu ekipu. Sigurno je da će moji igrači dati maksimum kako bismo mi bili ti koji će u još jednoj utakmici izboriti nešto što ljudi u Crnoj Gori već dugo čekaju", rekao je Milinković, te se osvrnuo na Sarajevo.

"Sutra nas očekuje dobar protivnik koji je dobro organizovan klub, a na nama je da se izborimo za prolaz dalje. Rekli smo da je Sarajevo blagi favorit i nakon meča protiv Astane sam poručio da nas očekuje dosta veći posao. Drago mi je da će jedna od ovih ekipa igrati protiv Celtica i nadam se da će to biti Budućnost".

Također, osvrnuo se i na Premijer ligu i poručio je da pomno prati dešavanja u najjačem rangu bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Premijer ligu pratim od nastanka i znam šta znači Sarajevo bez obzira što nisu bili učesnici grupne faze. Oni su postizali dobre rezultate i bili su na pragu Evrope", dodao je trener Budućnosti na kraju.

Plavi šampioni su odradili posljednji trening pred sjutrašnji veliku utakmicu sa Sarajevom u 3. kolu kvalifikacija za...

Posted by Fudbalski klub Budućnost Podgorica - zvanična stranica on Wednesday, September 23, 2020
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Naprjed BORDO BIJELI....., SAMO SNAŽNO I PEMETNO, OBRADUJTE NAJVECU ARMIJU NAVIJACA U BiH.
9 1
ZukaZu
Ima da igrate onako kako mi sviramo!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije