U Banovićima se sjetili gostovanja Željezničara od prije 20 godina: Gušo sa 'hiljadu' ruku

Željezničar je 2000. godine odnio bodove

U Banovićima se sjetili gostovanja Željezničara od prije 20 godina: Gušo sa 'hiljadu' ruku

M. Šljivak

FK Željezničar danas gostuje u Banovićima u susretu 1. kola Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi sa Grbavice su naravno apsolutni favoriti u ovom susretu i sve osim pobjede izabranika Amara Osima bi bilo istinsko iznenađenje.

Ipak, prije 20 godina apsolutno niko nije mogao unaprijed upisati bodove u Banovićima. Budućnost je bila u vrhu bh. fudbala i gostovanja u Banovićima su za sve bila noćna mora.

Rijetko su gosti odnosili bodove, ali je Željezničar 18. oktobra 2000. godine uspio da savlada Budućnost sa 0:1. Jedini gol zabio je Alen Kurt.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

✅ Prije dvadeset godina ekipa Željezničara je na našem stadionu upisala minimalnu pobjedu, ali ono što se i na ovom...

Posted by FK Budućnost Banovići on Tuesday, September 29, 2020

U timu iz Banovića su se prisjetili ovog meča. Adnan Gušo je bio igrač utakmice jer je branio apsolutno sve i on je zaslužan za trijumf Plavih od prije 20 godina.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Najveci bh klub sutra igra svoj 5. playoff, igra najvecu utakmicu koju nije nijedan bh klub nikad igrao, a vi pricate o Banovicima?!?! Imate li obraza?!?
5 13
DadiG
Šta je Šljivak htjeo reci sa ovim?
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi