Osim: Imaš s jedne stranu Grbavicu koja je postala 'teret', a s druge dolazi nam kvalitetna ekipa

Trener Plavih pred Tuzla City

Osim: Imaš s jedne stranu Grbavicu koja je postala 'teret', a s druge dolazi nam kvalitetna ekipa

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara igraju sutra na svom terenu protiv Tuzla Cityja utakmicu desetog kola Premijer lige.

Plavi su u prethodnom kolu doživjeli neočekivan poraz na svom terenu od Krupe i sigurno je da se sutra žele iskupiti navijačima protiv Tuzla Cityja.

Pred ovu utakmicu trener sarajevskog tima Amar Osim otkrio je svoja očekivanja.

"Nismo baš u ritmu jer igramo prilično rijetko i iz te strane je malo nezgodno prognozirati na šta će ekipa ličiti jer stvarno igramo prerijetko. Zadnji mjesec dana smo igrali dvije prvenstvene utakmice. Igrali smo sa Širokim i Krupom i tu je bila Kup utakmica i jedna evropska. Igramo kući što u zadnje vrijeme i nije baš specijalno pozitivno po nas protiv ekipe koja je bolja od ekipa od kojih smo gubili kući. S druge strane smo pokazali da igramo bolje protiv ekipe koje imaju kvalitet i imaju stil igre da se nadigravaju i igraju za gol više. Protiv takvih ekipa smo do sada puno bolje prolazili".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imaš s jedne stranu Grbavicu koja je postala 'teret', a s druge strane imaš kvalitetnu ekipu koja će nam vjerovatno ostaviti malo više prostora nego u ovim utakmicama koje smo gubili kući i nismo se najbolje snašli. Imamo nekih personalnih problema koji su neočekivano došli, poluočekivano ili neočekivano, koje ćemo morati prebroditi kako god da znamo u ponedjeljak, ali imat ćemo najmanje 11 spremnih igrača da se biju, trude, trče i da pokušaju nas ostaviti u gornjem dijelu tabele, ali to možemo samo s pobjedom".

"Imat ćemo 11 igrača spremnih jer ćemo morati staviti spremne igrače koji će nadam se svojim nekim kvalitetima drugim kompenzirat nedostatak igrača koji neće igrati. Nije prvi put, nismo nijednom bili kompletni u sezoni, ali eto ništa novo za nas".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordobjeli
Igrajte na pomoćnom ako je teret. Pod uslovom da niste uzeli avans.
13 12
Rajvosa2019
Zeljo krenuo silovito u sezonu, pa stali- gube od mali ekipa Krupa - Mladost , i sad Grbavica teret? Yebem mu misa Brkice , nidje veze - od one Korona story forma + igra je pala
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi