Heroj za sva vremena: Salah rastjerao huligane, pa beskućnika učinio najsretnijim na svijetu!
Detalj sa snimka nadzorne kamere

Human potez Egipćanina

Heroj za sva vremena: Salah rastjerao huligane, pa beskućnika učinio najsretnijim na svijetu!

A. Čaušević

Mohamed Salah je možda velika svjetska zvijezda, ali nikada nije odustao od onog što treba biti zadatak svakoga - da bude čovjek!

Nakon što je krajem septembra Liverpool pobijedio Arsenal na Anfield Roadu Salah je na povratku kuću svratio do benzinske pumpe.

Tamo je vidio huligane kako maltretiraju jednog beskućnika, odmah je izašao iz svog skupocjenog Bentleya i rastjerao napadače te izvjesnog Davida Craiga počastio sa 100 funti.

"Mo je bio sjajan kao što je za Liverpool na terenu. Čuo je šta mi grupa momaka govori, okrenuo se prema njima i rekao im da im se isto može desiti kroz nekoliko godina", rekao je Craig za The Sun.

Snimak ovog događaja zabilježile su nadzorne kamere na benzinskoj pumpi.

The incident took place at a petrol station not far from Anfield last week

"Jedino što znam je da nisam halucinirao kada mi je Mo prišao i dao 100 funti. Kakva kompletna legenda", poručio je Englez.

Craig je beskućnik već šest godina nakon što se rastao sa porodicom. Noći i dane provodi u blizini kultnog Anfield Roada.

"Govorili su mi svašta, pitali me zašto prosim, rekli zašto ne tražim posao. Mo je vidio šta se dešava, otišao je do bankomata."

"Mo je u mojim očima heroj za cijeli život i želim da mu se zahvalim", dodao je 50-godišnji bivši građevinski radnik.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroni
Svaka čast na humanosti. Iako mi Liverpool nije među najdražim klubovima u PL, posjeduju ta dva igrača tj. Sallaha i Manea na koje se ostali ne samo igrači nego i ostatak svijeta trebaju ugledati.
11 0
DadiG
Neka mu se dobrom vrati
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi