Pet setova velike borbe: Đoković uz dosta muke pobijedio Tsitsipasa i zakazao finale sa Nadalom
Foto - EPA

Ronald Garros, polufinale

Pet setova velike borbe: Đoković uz dosta muke pobijedio Tsitsipasa i zakazao finale sa Nadalom

M. Šljivak

Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa.

Najbolji teniser svijeta je u današnjem polufinalu uz dosta muke savladao Stefanosa Tsitsipasa sa 3:2, po setovima 6:3, 6:2 i 5:7, 4:6 i 6:1.

Grčki teniser je propustio čak četiri break lopte u prvom gemu. Koštalo ga je to već u drugom kada je usporio i prepustio je Đokoviću svoj servis i Nole je potom lagano završio posao u prvom setu. Tsitsipas je imao šansu da vrati break u sedmom gemu. Nije uspio ni ovaj put i na kraju je Đoković dobio set sa 6:3.

Tsitsipas je propustio dvije break šanse i na otvaranju drugog seta. Zato je Novak svoje šanse koristio i bez većih problema je završio i drugi set sa 6:2 i imao je veliku prednost od 2-0 u setovima.

Treći set je donio veliku borbu. Oba tenisera su držala sigurno svoj servis sve do devetog gema kada Grk griješi. Novak pravi break, ali se Tsitsipas nije predao i odmah je uzvratio oduzimanjem servisa i došao je do izjednačenja. Zatim je i sjajnom igrom ponovo uzeo servis Novaku i osvojio je treći set sa 7:5, te je smanjio rezultat na 2-1 u setovima.

Grk odlično otvara četvrti set. Napravio je break na otvaranju seta, ali ga je Novak odmah i vratio. Potom je viđena velika borba, obojica su spašavala brojne break lopte i igrao se zaista odličan tenis. U 10. gemu Tsitsipas igra odlično, oduzima servis Đokoviću, osvaja set sa 6:4 i dolazi do izjednačenja od 2-2.

Novak bolje otvara odlučujući peti set. U trećem gemu dolazi do breaka, igra grčkog tenisera se potpuno raspala, a Đoković je sve poklone lagano koristio i na kraju bez ikakvih  problema osvaja ovaj dio igre sa 6:1 i prolazi u finale Roland Garrosa.

Đoković je tako zakazao novi duel u finalu sa Rafaelom Nadalom. Bit će to njihov treći duel na otvorenom prvenstvu Francuske, a prethodna dva finala je dobio Nadal.

Top Komentari

Goran3
Nek je ovo glavna vijest pa jos ni srbi ovo nisu objavili sinoc nasa Bosna ispala njihovi portali nista Ali mi smo ipak dobre komsije
3 12
IzgubljeniSlon
Mislim da će Nadal pocijepati ovog crnogorskog hrvata.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi