Sjećate li se Gillija? Nokautirao je Grka u Zenici, a BiH nije zaboravio

Nekadašnji pomoćnik Meše Baždarevića

Sjećate li se Gillija? Nokautirao je Grka u Zenici, a BiH nije zaboravio

E. Škorić

Stephane Gilli ostat će upamćen zbog toga što je na utakmici BiH - Grčka u Zenici nokautirao jednog Grka.

Gilli je 15 godina sarađivao s Mešom Baždarevićem i asistirao mu je u reprezentaciji BiH, a 'proslavio' se prije tri godine kada je izbio zub Giannisu Gianniotasu, reprezentativcu Grčke, tokom meča u Zenici.

On je bog tog nesportskog poteza otpušten iz Nogometnog saveza BiH te ga je FIFA kaznila sa šest mjeseci suspenzije.

Danas radi kao jedan od pomoćnika Vahida Halilhodžića u Maroku i dobro mu ide. Maroko je pobijedio Senegal u pripremnoj utakmici s 3:1 u petak navečer, a za dva dana odmjeriće snage s Kongom.

Nedavno se oglasio kako bi BiH poželio sreću protiv Sjeverne Irske u meču polufinala baraža za odlazak na EP. Sjetio se bivše reprezentacije, ali na njegovu i našu žalost, Sjeverni Irci su prošli dalje na penale.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Gospodin Gilli , branio je nasu cast u nasoj kuci - protiv poganih Grka - frajer je LEGENDA
26 0
Haroni
Kamo sreče da vaki poput njega sjede umjesto Begića i Vica
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi