FK Rudar prekinuo negativnu tradiciju u Gračanici: Hrelja i Kobilica srušili Bratstvo!

Gostima tri boda

FK Rudar prekinuo negativnu tradiciju u Gračanici: Hrelja i Kobilica srušili Bratstvo!

S. Mlaćo, foto: E. Oštraković

U derbiju nedjeljnog programa 10. kola Prve lige FBiH Rudar iz Kaknja je srušio negativnu tradiciju koja ga je pratila i savladao u gostima Bratstvo iz Gračanice 2:1.

Kakanjci su pružili kvalitetnu partiju, te zasluženo odnijeli tri boda.

Bolje su otvorili meč, zaprijetili preko Kobilica, da bi kasnije i Bratstvo prijetilo, no na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:0.

U 55. minuti sjajna lopta Kobilica za Hrelju, a ovaj sigurno matira danas sjajnog golmaan Mustafića i gosti vode. Samo četiri minuta kasnije isti scenarij i na semaforu je pisalo 2:0.

Jasno je bilo da će se Bratstvo teško vratiti, iako je Jaganjac u dva navrata sjajno zaprijetio, no nije imao ni sreće. Jeste zato Adilović sjajnim pogotkom u sudijskoj nadoknadi i završilo je 1:2.

Rudar je tako prekinuo negativnu tradiciju u Gračanici i predvođen sjajnim trenerom Bećirom Mehanovićem upisao tri boda. Kakanjci su pokazali da su ozbiljan konkurent za sami vrh tabele, dok je Bratstvo upisalo prvi poraz na svom terenu ove sezone.

Prva liga FBiH, 10. kolo

NK Bratstvo – FK Rudar 1:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Mustafić, Čizmić, Delić, Diabang, Hasikić, Jaganjac, Aletić, Helić, Šuša, Zarić, Poturalić.

FK Rudar: Bekan, Bešić, Hrelja, Kobilica, Čehajić, Sivac, Musić, Jusić, Dervišagić, Gačan, Sadiković

Promo

Top Komentari

Make075
Ko pobjedi u Gracanici moze u grupnu fazu lige prvaka komotno. :)
4 0
Vienner
Da nije bilo na Areni uzivo mozda bi sudije i svirale u korist domacina i uzele kesh za pobjedu domacih. Sve u svemu da je cesto ovakvih utamica uzivo manje bi bilo mita i korupcije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi