Niko ne može protiv Kralja šljake: Nadal razbio Đokovića za 13. titulu na Roland Garrosu
Foto - EPA

Uvjerljiv trijumf Španca

Niko ne može protiv Kralja šljake: Nadal razbio Đokovića za 13. titulu na Roland Garrosu

M. Šljivak

Rafael Nadal je po 13. put u karijeri osvojio Roland Garros.

U današnjem finalu španski teniser je razbio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:0, 6:2 i 7:5.

Nadal je fantastično ušao u meč. Breaknuo je Novaka odmah na samom startu, igrao je sjajno i svaki pokušaj povratka Đokovića u set je uspio spriječiti.

Sa druge strane on je svaku šansu za oduzimanje servisa iskoristio i na kraju je u prvom setu ostavio Đokovića bez gema (6:0) i poveo je sa 1-0.

Đoković je uspio da spasi tri break lopte na otvaranju drugog seta i da dobije svoj prvi gem danas. Ipak, Nadal je odmah u narednom gemu na servis Đokovića uspio da napravi novi break i zatim da ga potvrdi za prednost od 3:1.

Potom je uzeo još jedan servis Đokoviću, razbijao je najboljeg tenisera svijeta i na kraju je uzeo drugi set sa 6:2 i poveo je sa 2-0.

Za razliku do dva prethodna seta u trećem je Novak uspio da odbrani napade Nadala na samom otvaranju. Ipak, u petom gemu očajna igra Novaka, koristi to naravno Nadal i oduzima servis, kojeg međutim nije potvrdio. Đoković je uspio konačno da dobije jedan gem na protivnikov servis i da ostane u ovom setu, ali i meču.

Ipak, u 11. gemu trećeg seta Nadal ponovo oduzima servis Đokoviću. Ovog puta ga je sačuvao, servirao je za set i meč, uspješno je to uradio i završio je posao u ovom meču.

Roland Garros, finale:

Nadal - Đoković 3:0 (6:0, 6:2, 7:5)

Top Komentari

Eduard
Komentator na eurosportu na paratima. Kaze coek odlucila sumnjiva odluka kada je rafa uzeo break za 6-5. Hahaha idiot, a ovaj ga pomeo ko nena avliju. Nole prepotentan i zasluzeno posramljen!
11 1
IMPERATOR
Ovo na Eurosportu je bila klasična neprofesionalnost u poslu. Ne znam ko je ovaj smrdljivi komentator, ali dabogda mu Bog pamet dao! Kaže lik:,,Sudija je svaki put dosudio aut protiv Novaka i pod hitno treba uvesti Challenge". Da li je moguće biti tolika gnjida od nečovjeka i komentatora u pokušaju, pa reći da ga je Nadal pomeo uz pomoć sudije??? Nadal servira gdje Đoković ima brake šansu, a ovaj divljo sa Eurosporta spominje kako Nadal u ovom setu nema duplu servis-grešku (a glavna mu uzrečica "komentatorska kletva" u svakom meču kad izbaksuzira nesto). Debil Đoković iza leđa opet nabi lopticu na suprotnu tribinu bez imalo mozga, pa će opet kmečati kad ga zasluženo otjeraju sa turnira (a sa njim i veliki dio sportske javnosti). Nadal izbacio jednu lopticu u aut, Đoković se razmahao rukama skoro poletio, u fazonu hvala Bogu konačno mu je sreća okrenula leđa?! Sad raznosaj krompir iz prvog seta 0-6 jer si umislio da si sila nenadj*biva. Nek ti čika Nadal da brzu poduku iz sportskog ponašanja i ponašanja šampiona.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi