Potvrđeno iz Širokog Brijega: Šestorica koja su igrala na Koševu pozitivna na koronu!

Na Pecari zabrinjavajuća situacija

Potvrđeno iz Širokog Brijega: Šestorica koja su igrala na Koševu pozitivna na koronu!

E. Škorić

U subotu je na Koševu odigran duel između Sarajeva i Širokog Brijega, iako je isti bio upitan zbog toga što su gosti bili desetkovani.

Široki je sa samo 13 igrača došao na ovaj meč zbog problema s koronavirusom. Tražili su s Pecare da se meč odgodi, no on je na kraju ipak odigran, a bordo tim je očekivano slavio s 2:0.

Međutim, situacija na Pecari daleko je od dobre i testovi koji pristižu nisu nimalo dobri. Široki Brijeg je potvrdio da su šestorica igrača koji su nastupali na Koševu u subotu, pozitivni su na koronavirus, kao i jedan član stručnog štaba.

Širokobriježani će tražiti odgađanje utakmice s Veležom u srijedu u Kupu BiH, kao i prvenstvene utakmice s Tuzla Cityjem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A šta o mogućem odgađanju utakmica kaže Covid-19 protokol?

"Svi klubovi moraju imati dovoljan broj igrača, kako bi mogli imati dovoljno zamjena u slučaju pojave zaraženih igrača. U slučaju pojave zaraženih igrača u ekipu, ti igrači idu u samoizolaciju u skladu sa epidemiološkim preporukama, ali se utakmice ne odgađaju", navodi se u članu 3.2 COVID-19 protokola FSBiH.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

milanovac
Sjetite se Mladost DK... Ko je njima odgodio?? a cijeli tim bio u izolaciji
51 5
Farense
Eto zasto je ŠB trazio odgodu a debilni Savez skupa sa FKS ih natjerao da igraju da bi uzeli 3 boda.
38 44

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi