Bašić: Želim da se izvinim Širokom Brijegu, žao mi je što se to dešava!

Želi prva tri boda u prvenstvu

Bašić: Želim da se izvinim Širokom Brijegu, žao mi je što se to dešava!

S. Mlaćo

Nermin Bašić je pobjedom debitovao na klupi FK Tuzla City.

Tuzlaci su nadigrali FK Radnik Bijeljina (3:1), a sada ih čeka novi izazov. Na Tušanj stiže NK Široki Brijeg koji će biti veoma oslabljen zbog problema sa koronavirusom, odnosno većim brojem zaraženih igrača.

"Dobro je što smo dobili utakmicu u srijedu, nadam se da ćemo sutra tako nastaviti. Rugašević i Karjašević imaju kartone, Hodžić je povrijeđen, a u tim se vraća Rustemović. Želimo da nastavim ovo što smo započeli, ekipa je svjesna da se trebamo vratiti na pobjednički kolosijek. Dobro smo radili na treninzima, našli smo zajedničke riječi ja i ekipa“, istakao je Bašić na današnjoj press konferenciji.

Nije poznato u kakvom sastavu će stići goste.

“Bit će jako teško spremiti utakmicu. Ne znamo ko će doći, odnosno u kakvom će sastavu doći. Možete uraditi skauting, a da ispadne kontra. Fokusirat ćemo se na svoju igru i nadam se najboljem“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije utakmice Kupa Bašić je kazao da ga ne zanimaju problemi gostiju. Mnogi su to loše protumačili, a  trener Tuzlaka sada sada rekao da  je bio okrenut problemima u svom timu s obzirom da je tek stigao, te dodao da su u FK Tuzla City Širokom Brijegu željeli izaći u susret.

“Rekao sam da me to ne zanima jer imamo svojih problema, te želim da se na neki način izvinim. Naša želja je bila da izađemo gostima u susret, ali Savez je tako odlučio. Mi smo uz njih, žao mi je što im se to dešava. Jako mi je žao kolege jer se bori sa nemogućim. Široki Brijeg 10-15 godina ima jednu od najboljih škola u BiH, te ko god da dođe bit će to ozbiljan sastav. Želim svoje momke upozoriti da to ne smijemo olako shvatiti, a nama treba pobjeda. Maksimalno ćemo se fokusirat na našu igru. Očekujem tešku utakmicu, znam to iz iskustva“, dodao je Bašić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Ubicama se ne izvinjava!
8 12
starmac
Mislim da si prepotentan.Nebranim nikog ali da su kompletni i ti bi sigurno drugačije pričo a znas da dolazd sa juniorima.Stvarno si nula od čovjeka.Fuj.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi