Štilićevi savjeti pomogli Željezničaru da završi posao od 200.000 eura

Poznati detalji

Štilićevi savjeti pomogli Željezničaru da završi posao od 200.000 eura

A. Čaušević

Javna je tajna da FK Željezničar ima određenih finansijskih problema, međutim rezultati ne trpe i Plavi za sada odlično stoje na tabeli i nalaze se u samom vrhu. 

Početkom oktobra Željezničar je prodao Damira Sadikovića u Poljsku, a jednu od određenih uloga u poslu vrijednom 200.000 eura imao je i Semir Štilić.

"Klub je upao u određene finansijske probleme i morao me prodati. Ponuda je bila stvarno dobra, zato se transfer i realizovao", rekao je Sadiković za poljske medije.

O detaljima transfera nekoliko riječi je rekao i sam Štilić.

"Dado je imao dvije ili tri ponude. Njegov ormarić u svlačionici je bio pored mog i svaki dan smo pričali. Kada mi je rekao da je primio ponudu, rekao sam mu da nema potrebe da se dvoumi", kazao je Štilić.

"Poljska liga je korak naprijed za igrača poput njega i koliko mogu vidjeti dobro je krenuo", dodao je kapiten i najbolji igrač Plavih.

Sadiković je već u prvoj utakmici osvojio trofej nakon što je Cracovia boljim izvođenjem penela osvojila Super kup preko Legije. Jedan od strijelaca u penal seriji bio je i 25-godišnji veznjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam očekivao ni da će mi trener dati tako brzo priliku za igru. Osjećaj osvajanja trofeja u prvoj utakmici je nevjerovatan. Dobro smo igrali u odbrani, nismo imali puno prilika da damo gol, ali nije ni Legija", govori Sadiković.

Sadikoviću period adaptacije lakšim čini saigrač Matej Rodin koji je također nedavno nosio dres Željezničara, baš kao i Adi Mehremić koji nastupa za Wislu iz Krakowa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sipopugaloma
Hahahahaha rezultati ne trpe... kako se ovaj portal podastire Amaru Osimu, to je strasno... hajd Began, to mu je haver, al sta je tebi Causevicu dragi...
9 5
ryan.giggs
Rekoh šta bi?! Hahahaha... Ojjj novinara...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi