Izbor za atletičara godine spao na dva imena

Svjetska atletika odlučila

Izbor za atletičara godine spao na dva imena

A. Čaušević

Joshua Cheptegie i Armand Duplantis su ostali u konkurenciji za izbor najboljeg atletičara svijeta ove godine saopštila je Svjetska atletika.

Ugandski trčak je ove sezone uborio dugogodišnje rekorde na 5.000 i 10.000 eura koje je držao Etiopljanin Kenenise Bekale.

Na drugoj strani, Šveđanin je oborio svjetski rekord u skoku s motkom od 6.18 metara, dok je na otovrenom sa izjednačio najbolji skok svih vremena (6.15 metara).

Ostali nominirani su bili američki trkač 800 m Donovan Brazier, kenijski srednjeprugaš Timothy Cheruiyot, američki bacač kugle Ryan Crouser, ugandski prvak u polumaratonu Jacob Kiplimo, američki sprinter Noah Lyles, švedski diskaš Daniel Stahl, norveški preponaš Karsten Warholm i njemački kopljaš Johannes Vetter.

Najbolji atletičar će biti proglašen 5. decembra na virtualnoj svečanosti.

Top Komentari

Momak
Rekord na 10 hiljada eura? Od kad se to trči u eurima a ne u metrima Causevicu? ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi