Mladen Žižović: Pobjede u zadnja dva kola donijele su mir u klub i među igrače

Trener HŠK Zrinjski nakon utakmice sa Širokim

Mladen Žižović: Pobjede u zadnja dva kola donijele su mir u klub i među igrače

HŠK Zrinjski danas je pobijedio NK Široki Brijeg na svom stadionu i tako vezao drugu pobjedu u hercegovačkim derbijima. 

Mladen Žižović bio je zadovoljan poslije druge vezane pobjede:

"Mislim da smo ovu pobjedu posve zaslužili, posebno poslije prvog poluvremena gdje smo imali sigurnih 2:0 i par situacija da definitivno prelomimo utakmicu ali nismo. I gosti su zaslužili da zabiju gol, ali eto, mi smo bili bolji taman za ovoliko za koliko smo slavili. Sada smo se popeli na 4. poziciju na tabeli ali ne možemo reći da smo zadovoljni tim plasmanom. Opet, treba ići postepeno, jer bili smo i sedmi, šesti. Pokušat ćemo u idućem kolu doći do trećer i na taj način ćemo razmišljati" - kazao je Žižović i nadovezao se:

"Iako nismo zadovoljni plasmanom, moram biti zadovoljan načinom na koji smo odigrali dvije zadnje utakmice. Moramo gledati pozitivno zato što su to bila dva najveća derbija, pod navodnim znacima, za nas najvažnije utakmice i što smo ušli u relativan mir i vratili mir u klub i među igrače. Naravno, prostora za napredak je dosta. Malo smo i potrošeni obzirom da je ovo sedma utakmica u 17 dana. Naporno jako za bilo koga i umor se osjetio u posljednjim trenutcima utakmice kada smo uspjeli sami sebi postići pogodak" - rekao je Mladen Žižović nakon pobjede nad rivalima iz Širokog Brijega. 

Top Komentari

Realist
Bravo Žiža
0 2
Objektivnost
Napravite si stadion,igrate u tuđem domu gospon.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti