Država odmah reaguje: Aleksandar Vučić najavio velike promjene nakon poraza od Škotske

Za bolje sutra sporta u Srbiji

Država odmah reaguje: Aleksandar Vučić najavio velike promjene nakon poraza od Škotske

E. Škorić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje promjene nakon što je nogometna reprezentacija ostala bez Evropskog prvenstva.

Srbija je poražena u finalu play-offa Lige nacija od Škotske u Beogradu, pa je ostala bez Eura na koji čeka preko 20 godina.

"Vidite da ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom. Svako od nas zna bolje, pa bismo izveli i bolji sastav i bolje igrače", rekao je Vučić, a zatim dodao:

"Gledao sam, žao mi je, ali tu imam neke druge vijesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promijenimo te stvari. Prije šest godina imali smo blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju, moraćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo u prije svega u infrastrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost", najavio je predsjednik Srbije.

Najavio je da će u narednom kratkom periodu biti uloženo osam miliona eura u takozvane male sportove.

"Recimo, svaki rukometni klub prve lige dobiće 5,5 miliona dinara, što je 50.000 eura, to nije beznačajan novac, u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Isto to i ženska odbojkaška liga, muška i ženska vaterpolo liga... Kad se slije u rukometne klubove milion i 300 hiljada eura, to je ogromna injekcija", rekao je Vučić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Vučić je jutros čestitao svim građanima Severne Makedonije na plasmanu na Evropsko prvenstvo na Instagramu, a pred novinarima je ponovio čestitku.

"Stvarno sam rekao to što sam mislio, a to je da ćemo svim srcem da budemo uz njih. Ne znam ko nam je preči od njih da učestvuje na prvenstvu da bismo za njih mogli da navijamo. Tako da će imati ogromnu podršku, nikad veću", rekao je Vučić.

Top Komentari

adis_D11
Skoricu idiote hoces li prestati vise izbacivati clanke o Srbima, boli nas qrac kako su zavrsili. Zavrsili isto kao i mi Ali ti uporno pises o njima I o penalu koji je bio cist ko suza ako znas pravila. Pa bolan nebio nisi pisao o nasoj reprezentaciji toliko. Ja neznam da li si ti drogiran ili pijan al’ normalan nisi.
13 0
vuckobih
Vucko novi selektor Orlova.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi