Vidi se da nije bio u Dolini ćupova: De Boer se uzda u nekadašnju boljku Grbavice

Pred utakmicu BiH - Italija

Vidi se da nije bio u Dolini ćupova: De Boer se uzda u nekadašnju boljku Grbavice

A. Čaušević

Nizozemska bi pobjedom nad Poljskom te porazom ili remijem Italije sa Bosnom i Hercegovinom izborila plasman na završni turnir Lige nacija. 

Iz tog razloga će Nizozemci s posebnom pažnjom osluškivati šta se će se dešavati na stadionu Grbavica večeras od 20:45.

U izjavi pred utakmice Frank De Boer je kazao da ne zna kakav teren čeka Italijane u domu FK Željezničar zbog čega će utakmica za Italijane biti drugačija nego sa Poljskom.

Međutim, loš teren stadiona Grbavica je davna prošlost za popularnu Dolinu ćupova te je trenutno najbolji u državi, s čim De Boer očigledno nije upoznat.

"Prvo mjesto ne zavisi od nas, trebamo pobijediti i nadati se kiksu Italije. Vidio sam njiihovih prvih 30 minuta protiv Poljske, igrali su stvarno kao velika ekipa", kazao je De Boer.

"Ali protiv Bosne će biti drugačije, ne znam u kakvom stanju će biti teren. Trebamo samo uzeti tri boda protiv Poljske da poslije ne bi imali za čim žaliti".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prije nekoliko godina Kevin De Bruyne je teren Grbavice uporedio s njivom za krompir, nakon čega su u FK Željezničar i NFSBiH zasukali rukave te na sarajevskom stadionu napravili najbolji teren u BiH.

Top Komentari

RZZE88
Teren je u odlicnom stanju, bio sam danas na grbavici poslovno sa selektorom, trazio iskusnog beka da zamijeni Kolasinca, reko Baja brate stavi kolac uz lijevu aut liniju, pa na poluvremenu samo mijenjaj stranu da se Visca ne zabije u njeg'...Pozz i sretno Bosna hah
15 1
samoLagano
Ja bi sad iz zenice trebo bit neko ko govori da je teren los al ovo je jedan od najboljih terena u BiH cinjenica
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi