Naredno izdanje Lige nacija u neobičnim terminima

BiH već zna potencijalne rivale

Naredno izdanje Lige nacija u neobičnim terminima

M. Šljivak

Drugo izdanje Lige nacija za reprezentaciju Bosne i Hercegovine završeno je sinoć porazom od Italije na Grbavici (0:2).

Nažalost, pokazalo se kako reprezentacija BiH nema kvalitet za duele sa najboljim selekcijama Evrope i sa dva boda iz šest utakmica smo zauzeli posljednje mjesto u grupi i u narednom izdanju Lige nacija Zmajevi će ponovo igrati u B ligi.

Treće izdanje Lige nacija zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo počet će tek za godinu i po, odnosno kreće 2. juna 2022. godine i trajat će sve do 27. septembra iste godine.

Zbog završnice Mundijala 2022. godine u Kataru određeno da se igra u ovim terminima, koji se vjerovatno mnogim fudbalerima neće dopasti s obzirom da su termini ljetni, a pored selekcije BiH u ligi B su još:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Švicarska ili Ukrajina, Švedska, Island, Finska, Norveška, Škotska, Rusija, Rumunija, Izrael, Srbija, R. Irska, Slovenija, Crna Gora, Albanija i Armenija.

Sve su to ekipe sa kojim se može igrati, ali većina ih je protiv ovakve selekcije BiH favorit. Ipak, nadamo se da će se u narednih godinu i po nešto promijeniti i da će Zmajevi biti kandidati za ponovni ulazak u A ligu.

Top Komentari

Tas14
Može naša reprezentacija protiv velikih, to smo i prije pokazali ali nam savez treba otići u prošlost zajedno sa selektorom
12 0
Eno30
To je takmicenje da pomogne ekipama kao sto je Bosna Makedonija itd da se kroz to takmicenje plasira na euro inace kroz grupnu fazu tesko
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi