Haaland nezaustavljiv, važne pobjede Uniteda i PSG-a, Juventus i Barcelona u osmini finala

Lige prvaka

Haaland nezaustavljiv, važne pobjede Uniteda i PSG-a, Juventus i Barcelona u osmini finala

E. Škorić

U utorak navečer odigrane su utakmice 4. kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H.

U grupi E su još ranije gostujuće pobjede rezultatom 2:1 ostvarili Chelsea i Sevilla i tako prvi osigurali osminu finala.

U grupi F domaće pobjede ostvarili su Borussia i Lazio. Dortmunđani su s 3:0 nadigrali Club Brugge uz dva gola nevjerovatno Erlinga Haalanda i jedan Sancha. Haaland je sa šest pogodaka sada prvi strijelac takmičenja i ujedno je postao igrač koji je najprije postigao 15 golova u Ligi prvaka. Za to mu je bilo potrebno 12 utakmica.

Lazio je u Rimu bio bolji od Zenita s 3:1. Immobile je postigao dva gola, jedan Parolo, dok je Dzyuba bio jedini strijelac za goste iz St. Petersburga. Borussia je lider sa devet bodova, Lazio ima osam, Brugge četiri, a Zenti samo jedan bod.

Barcelona je bez pola ekipe praktično gostovala u Kijevu i slavila je protiv Dynama s 4:0. Sve golove su dali u drugom dijelu. Dest je u 52. minuti načeo domaći tim, pet minuta kasnije Braithwaite zabija prvi od svoja dva gola. Drugi je postigao s penala u 70. minuti. U finišu se u strijelce upisao i rezervista Griezmann. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je do 65. minute.

Barcelona je sa 12 bodova i maksimalnim učinkom osigurala plasman u osminu finala.

U drugoj utakmici grupe Juventus je pobijedio Ferencvaroš s 2:1. Gosti su čak poveli golom Uzunija u 19. minuti, ali je Cristiano Ronaldo u 35. pogodio za 1:1, a u nadoknadi Morata glavom zabija za pobjedu na centaršut Cuadrada s desne strane.

Manchester United se osvetio Bašakšehiru za poraz u 3. kolu, pa je na Old Traffordu slavio s 4:1. Prva dva gola postigao je Bruno Fernandes. Pravi je bio pravo remek djelo, a drugi u 19. minuti postigao je nakon velike pogreške gostujućeg golmana.

Mogao je i do hat-tricka u 35. minuti, ali je nesebično prepustio penal Rashfordu. Postigao je posljednji gol Daniel James. Turuc je u 75. minuti zabio gol iz slobodnjaka za ekipu iz Istanbula. De Gea je odbranio, no lopta je već bila prešla gol-liniju. Bh. reprezentativac Edin Višća odigrao je cijeli meč i desetak minuta prije kraja nakon sjajnog udarca pogodio prečku.

U drugoj utakmici ove grupe PSG je s 1:0 savladao Leipzig golom Neymara s penala. United dva kola prije kraja ima devet, a PSG i Leipzig po šest bodova. Bašakšehir ostaje na tri boda.

Grupa F:
Borussia D. - Club Brugge 3:0
Lazio - Zenit 3:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa G:
Dynamo Kijev - Barcelona 0:4
Juventus - Ferencvaroš 2:1

Grupa H:
Manchester United - Bašakšehir 4:1
PSG - Leipzig 1:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Kao navijač Barcelone bih volio vidjeti ovog Haalanda u Blaugrani. Mašina momak. Samo da ne ode u Real Madrid :)))
5 7
ArmiNN
Uniteda svi odpisali iz ove grupe,točnije grupe smrti,jer tu je prvak Turske,Francuske i 2mj Njemacke..United je nabio gol razliku protv Leipziga,i Psg pocjepao,sada Istambula,jednostavno gaze u lp
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi