Jakirović se priprema za razgovor: "Zvao me Spahić..."

Potencijalni selektor

Jakirović se priprema za razgovor: "Zvao me Spahić..."

A. Čaušević

Izbor novog selektora reprezentacije BiH je u toku. Za sada su dva najozbiljnija kandidata, Ivaylo Petev i Sergej Jakirović. 

S Petevom su obavljeni pregovori još prošle sedmice. Naredni na redu je Jakirović koji ima i nekoliko nastupa za reprezentaciju BiH.

Trener rođen u Mostaru u je u kratkoj izjavi za SportSport.ba dogovorio prvu rundu pregovora nakon što ga je kontaktirao Emir Spahić.

"Zvao me gospodin Spahić koji mi je rekao da sam kandiat i da ćemo obaviti razgovor ove sedmice", kratko nam je odgovorio Jakirović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovaj 43-godišnjak je nekoliko sezona bio hit hrvatskog prvenstva s ekipom Gorice, a posljednji angažman imao je u ekipi Maribora. Još je radio i za Sesvete.

Inače, osim u Spahića u Stručnoj komisiji za izbor selektora je i Zvjezdan Misimović. Tim za odabir selekotra čine još predsjednik NFSBiH Elvedin Begić, potom potpredsjednici Ivan Beus i Milorad Sofrenić te predsjednici entitetskih saveza Irfan Durić i Vico Zeljković.

Top Komentari

doledolovski
Dajte ljudi jel ovo za****ncija,kakav Jakirevic,kakav Petev kakvi bakraci,ne treba vrijeme trosit na njih,pa Baka je za njih Gvardiola
11 0
papagaj
Ljudi, ako uz Vicu dođe Spaha i vec prisutni Miske od naše repke nece biti ništa, Miske zastupa agenciju za prodaju igraca, 5 novih igraca koja su u proteklom vremenu bili pozvani u repku su njegovi tj iz te agencine koja ih zastupa, mislim da je još veci krah kad Spaha uđe toliko od mene
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi