UEFA je grupu BiH proglasila najtežom

I nije daleko od istine

UEFA je grupu BiH proglasila najtežom

E. Škorić

Održan je žrijeb evropskih kvalifikacijskih grupa za Svjetsko prvenstvo, a BiH se nalazi u grupi sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom.

Službena web stranica UEFA-e, predstavljajući sve grupe, provela je istraživanje svojih čitatelja u vezi s najtežom grupom.

Mnogi su na kraju grupu D u kojoj je BiH izabrali kao najtežu, što čini se i nije daleko od istine.

Francuska je bez dileme najveći favorit ove grupe, dok bi velika borba za drugo mjesto mogla da se vodi između Ukrajine, BiH, Finske...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, prvoplasiranih 10 ekipa iz grupa ide direktno na Mundijal, dok će se još tri reprezentacije tražiti kroz baraž koji će izboriti 10 drugoplasiranih ekipa i dvije kroz Ligu nacija.

Top Komentari

LukasPodolski
Grupa smrti ?
5 0
RodjeniRA81
Grupa Allahimanet!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi