"Briga me za vašu sramotu, ali nemojte da sramotite moju Bosnu i Hercegovinu i njen ugled"

Razija Mujanović uz Štrausa sa Grbavice

"Briga me za vašu sramotu, ali nemojte da sramotite moju Bosnu i Hercegovinu i njen ugled"

E. Škorić

Legendarna i proslavljena bivša bh. košarkašica Razija Mujanović izrazila je svoje mišljenje nakon što je i sama pročitala da su legendarnom Ivici Osimu doslovno zabranili bilo kakvu ulogu u Nogometnom savezu BiH.

Skupština Nogometnog saveza BiH 25. avgusta ove godine usvojila je izmjene i dopune Statuta, koji je mijenjan u nekoliko ključnih tačaka.

Tako je Ivica Osima eliminisan iz NFSBiH čiji su članovi odlučili da "kandidati za članove organa tijela na dan imenovanja u organe i tijela NSBiH ne mogu biti stariji od 75 godina". Legendarni Ivica ima 79 godina i automatski mu je onemogućeno da bude dio tijela Nogometnog saveza BiH.

Tim povodom oglasila se i nekadašnja bh. košarkašica Razija Mujanović, koja je izrazila veliko razočarenje zbog onoga što je napravljeno legendarnom Štrausu sa Grbavice.

"Koliki strah imaju neznalice i anonimusi koji su loptu uglavnom vidjeli samo na malim ekranima od osoba koje iza sebe imaju uspješne karijere i priznati su u cijelom svijetu je nevjerovatno! Posebno kod nas u Bosni i Hercegovini! Osjetila sam to i na svojoj koži! Pročitala sam imena ljudi koji vode politiku Saveza i koji su okrenuli leđa legendarnom Osimu i ostala sam zaprepaštena. Cijeli život sam u sportu i nemam pojma ko su ti ljudi. Ako su meni nepoznati ovdje u BiH, zamislite kakav ugled onda uživaju u svijetu?!", napisala je Mujanović na Instagramu.

"Vjerujte mi, Osimu ne znači ništa ta funkcija, on tu nikad nije ni bio zbog sebe, nego zbog fudbala i naroda! Umjesto što spletkarite, mućnite malo tom svojom glavom, nikome od nas ne trebaju ta počasna mjesta, mi možemo raditi bilo gdje u svijetu. Mi smo se vratili i želimo život provesti ovdje ne zbog počasnih pozicija, nego da pomognemo da naši dječaci i djevoičice dožive naše uspjehe!", jasna je bila popularna Raza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Briga me za vašu sramotu, ali nemojte da sramotite moju Bosnu i Hercegovinu i njen ugled. Veliki Ivica Osim je sinonim za našu Domovinu u svijetu! Ogromni Ivica Osim treba da bude vaš uzor i putokaz!", napisala je na kraju.

Top Komentari

Matic
Taj straus ili miki maus je OSUDJEN za namjestanje i prodaju utakmica! On je sa cetama slavio dok je gorjela Grbavica, NAS HRAM!! Tada je govorio da NIKADA NECE RADITI U BILO KOJEM SAVEZU IZ BIVSE YU, sve dok mu sin njije osumnjicen. Na sav glas je govorio da NIJE BOSANAC i da ga DRZAVA BOSNA ne zanima. U savez je usao da spasi sina kriminalca. CRKO DABOGDA, CETNICINO STARA!!!!
2 17
Fk1921
Rece raza, kuja koju su trazili zbog poypisivanja duplih ugovora. Bolje ti je da cutis kravetino stara
3 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi