Mašta i san navijača Veleža postaje realnost

Historijska polusezona

Mašta i san navijača Veleža postaje realnost · Komentar

A. Čaušević

Prije dvije godine u ovo doba navijači Veleža su planirali povratak u Premijer ligu BiH, a sada ne da maštaju već se s punim pravom nadaju plasmanu na euroscenu.

Iza Veleža predvođenog Feđom Dudićem, sada već jednom od najboljih trenera bh. prvenstva, je historijska polusezona.

"Možda za nas i prerani kraj prvenstva jer smo ušli u jako dobru formu, ali možda od svih u najboljoj formi", iskazao je Dudić i određenu dozu žal što se završava jesenji dio za Velež historijske polusezone.

Rođeni su u vrhu bh. fudbala, može se reći konkurentiji i organizovaniji nego ikad, barem otkako Bosna i Hercegovina nosi status nezavisne zemlje jer ne treba zaboraviti šta su Rođeni bili u bivšoj Jugoslaviji.

Bodovno i poziciono jesenja polusezona takmičarske godine 2019/2020 je najbolja u novijoj historiji ponosa Hercegovine. Jedina mrlja ove jeseni je svakako ispadanje iz Kupa BiH od Širokog Brijega.

Posljednji plasman na četvrtom mjestu pred zimsku pauzu ostvaren je prije 11 godina, predug period za renome kluba poput Veleža. Tada je u Premijer ligi igralo 16 klubova. Mostarci su nakon 15. kola imali 27, a nakon 19. 30 bodova.

Do sada nikada Velež na polusezonu nije otišao sa 33 boda. Za drugom mjestom kasni dostižna tri doba i nalazi se u grupi klubova koji će se sigurno do posljednjeg kola boriti za plasman u Konferencijsku ligu.

Adekvatna pojačanja

Od timova koji su odigrali dva meča sa nedodirljivim Sarajevom samo je Velež ostao neporažen, što dovoljno govori o kvalitetu Rođenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao i što kaže izlizana fraza da je nezahvalno izdvajati kolektiv iznad pojedinca, međutim "dirigent" Samir Radovac te prvi "topnici" tima Fejsal Mulić i Obren Cvijanović su ti koji su bili najbolji među Rođenim.

Ipak, svaka se ekipa može nadograditi pa tako i Velež Nešto tako je očekivati i od finansijski izuzetno stabilnog Veleža. Sasvim realnim se čini dovođenje ciljanih pojačanja uz povratak povrijeđenih Said Behrama, Dine Hasanovića i Konstantina Češmedžijeva konkurencija će biti jača nego sada.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Ustati i skiuti kapu Dudi. Majsore, kakav posao radiš... Evropo dolazimo. NAŠ JE DUDA ALEX FERGUSON!
25 6
Hellas
Dve opcije... Prva: Da ih nisu pokrali protiv Borca, Sarajeva i Zelje bili bi bolje plasirani. Druga: Da je bolji trener isto bi bili bolje plasirani.
3 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi