Edin Atić fenomenalan u pobjedi Igokee u Zagrebu
Foto - ABA

Proglašen najboljim igračem utakmice

Edin Atić fenomenalan u pobjedi Igokee u Zagrebu

M. Šljivak

Edin Atić odigrao je zaista sjajnu partiju u 11. kolu ABA lige u kojem je Igokea kao gost savladala Cibonu u Zagrebu rezultatom 88:80.

Igosi su već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika u ovom meču. Igrali su fenomenalno i na odmor su otišli sa 14 poena prednosti, 35:49.

Prednost Igokee je u trećoj dionici išla i do plus 23. Ipak, tim Dragana Bajića je smanjio gas u posljednjoj četvrtini i Cibona je na kraju uspjela da smanji prednost na konačnih minus osam, 88:80.

Edin Atić je bio zaista fenomenalan večeras. Za 31 minut na parketu ubacio je 12 poena, imao je četiri skoka i asistencije, ali i nevjerovatnih sedam ukradenih lopti. Bh. košarkaš je proglašen i za igrača utakmice, sasvim zasluženo.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bundović je bio najefikasniji na utakmici sa 23 poena, dok je kod Igokee Stefan Pot ubacio 16 poena.

Top Komentari

gogs
Sta bi napisali da je imao tripple double? najbolji na svijetu?
6 1
user1583752673
Ja mislio imao 40 poena, 10 skokova i 10 asistencija. A ja naslova u p. m.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi