Neviđena drama na izborima u USK: Durić i Tigar u borbi za IO FS Bosne i Hercegovine

Neviđena drama na izborima u USK: Durić i Tigar u borbi za IO FS Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Održani su Izbori u Fudbalskom savezu Unsko-sanskog kantona, nikad neizvjesniji, rekli bismo.

Naime, mnogo neizvjesnosti ponudilo je glasanje na Skupštini Fudbalskog-saveza Unsko Sanskog kantona, a možda i po prvi put u historiji, o "pobjednicima" izbora odlučivao je drugi krug glasanja.

Naime, u prvom krugu glasanja za prijedlog kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, dosadašnji član i predsjednik Fudbalskog saveza Federacije BiH, Irfan Durić, dobio je 16 glasova, dok su preostala tri kandidata Hamdija Abdić, Asmir Budimlić i Seadin Badić dobili po 15 glasova, pa je održan drugi krug izbora.

U tom drugom krugu delegati Skupštine su glasali za tri kandidata koji su u prvom imali isti broj glasova, a na kraju je sa 18 glasova pobijedio prvi čovjek Jedinstva iz Bihaća i možemo reći vođa opozicije aktuelnoj fudbalskoj vladi USK, Hamdija Abdić Tigar.

Što se tiče izbora za kandidata za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Federacije BiH, i tu su pozicija i opozicija prošli dalje sa po jednim kandidatom, Said Midžanom (18 glasova) i Mirsadom Šilićem (15 glasova).

Delegati Skupštine izabrali su i predsjednika Fudbalskog saveza ovog kantona, a to je Amir Medić.

Na kraju dodajmo, da će na skupštinama federalnog i državnog saveza, delegati odlučiti koji će od navedenih kandidata zauzeti mjesta u izvršnim odborima.

Promo

Top Komentari

Rivaldo
Opet ovaj kriminalac, kabadahija i ratni profiter. Strasno!
15 4
Brazuka
Tigar je zlo bihaca. Nakrai se u ratu a borci mu gladni . Lazni patriota
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti