Podignuta optužnica zbog namještanja fudbalskih utakmica u BiH

Trojica optuženih

Podignuta optužnica zbog namještanja fudbalskih utakmica u BiH

M. Šljivak

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu 'Var' u kojem se osobe sumnjiče za organizovani kriminal, primanje mita, dara i drugih oblika koristi za namještanje fudbalskih utakmica.

Tužitelj Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv predsjednika Komisije za sudije FSFBiH Vladimira Dominkovića, te sudija Ilije Živkovića i Kenana Bajraktarevića.

Po optužnici, Dominiković se tereti za organiziovanje grupe radi počinjenja krivičnih djela primanja mita i primanja dara ili drugih oblika koristi, kojoj su pristupili ostali optuženi, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

U optužnici se navodi da je optuženi Dominković delegirao optužene Živkovića i Bajraktarevića za sudije na određenim utakmicama Prve lige Federacije BiH, nakon čega su od čelnika klubova tražili novčane iznose od najmanje 3.000 KM pa do skoro 7.000 KM po utakmici, kako bi zauzvrat utjecali na ishod utakmica, a novac bi potom međusobno dijelili.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prikupljenim dokazima dokumentovana su najmanje dva slučaja preuzimanja novca, na području Čapljine i Doboja i to za utakmice koje su se igrale u Gabeli i Tešnju.

Optužnica je prosljeđenja Sudu BiH i proces bi uskoro trebao započeti.

Top Komentari

Hakkinen
Ma nije moguće da naše sudije namještaju utakmice.... ja to neću da vjerujem jer su to posteni ljudi hahahaha hahahaha hahahaha. Ako ste krivi.... dabogda nikada više loptu ne vidjeli. Fujjj jadovi zar vrijedite par hiljada km? JADOVI
12 3
Glava97
Kenu u zatvor 15 godina
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi