Sead Kolašinac dao je posebno obećanje navijačima Schalkea, ovo će im uljepšati Novu godinu

Na posudbi u Gelsenkirchenu

Sead Kolašinac dao je posebno obećanje navijačima Schalkea, ovo će im uljepšati Novu godinu

E. Škorić

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac od danas je i zvanično novi - stari član njemačkog bundesligaša Schalkea.

On je potpisao šestomjesečni ugovor, ostat će na posudbi do kraja sezone, a nosit će broj 20. Naknadno će biti objavljeni detalji o ugovoru.

"Već neko vrijeme vrijedno radimo na povratku Seada Kolašinca i vrlo smo ponosni što se pravi Schalker vraća kući", rekao je Jochen Schneider, šef sporta i komunikacija. "Seadov karakter i čvrst primjer bit će vrijednosti za koje se zalaže Schalke 04 i koje su upravo ono što je potrebno u borbi za ostanak na nogama".

Popularni Seo također je izrazio zadovoljstvo što će opet nositi dres tima iz Gelsenkirchena.

"Sretan sam i ponosan što ponovo nosim kraljevsku plavu boju Schalkea. Klub je trenutno u teškoj situaciji. Tokom narednih sedmica i mjeseci želim da odradim svoj dio posla kako bi pomogao ekipi da osvoji št oviše bodova. Uspje ćemo ostati u ligi, uvjeren sam u to 100 posto", rekao je Kolašinac.

"Također, sretan sam što ću se ponovo okupiti s nekim poznatim licima, kako u timu, tako i u ostatku osoblja. Nikad nisam izgubio kontakt sa Schalkeom. Povratak ovdje je nešto što sam zaista želio".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kolašinac je u sezoni 2011/12 bio juniorski prvak sa Schalkeom kao kapiten, pa je potpisao tada profesionalni ugovor i za ovaj tim je odigrao 123 meča. U Bundesligi je odigrao 94 meča i postigao četiri gola. Nakon Schalkea, potpisao je za Arsenal, gdje u zadnje vrijeme nije puno igrao, pa je odlučeno da ga posude Schalkeu.

Schalke je sada na dnu Bundeslige sa četiri boda i ima sedam bodova manje od ekipe koja je "prva iznad crte", a to je Koeln. Kolašinac je čvrsto obećao ostanak u ligi, a kada on obeća, nema razloga da ne vjerujemo.

Top Komentari

Klackalica
Lijepo je to sve i dirljivo, al treba njima puno vise od jednog igraca da bi mogli obećavat opstanak
14 3
kreka
Cvajta.Tamo mu i je mjesto
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi