Luis Ibanez: Kada sam dolazio u Zrinjski, svi su mi govorili 'šta ćeš tamo'...

Argentinac gostovao u podcastu na A1

Luis Ibanez: Kada sam dolazio u Zrinjski, svi su mi govorili 'šta ćeš tamo'...

E. Škorić

Iskusni Argentinac Luis Ibanez gostova je u jednom nogometnom podkastu, pa se na početku dotakao Zrinjskog i Premijer lige BiH.

Ibanez je javnosti u Hrvatskoj zanimljiv iz prostog razloga što je dugi niz godina bio član zagrebačkog Dinama, igrao je i za Crvenu zvezdu, bio u Turskoj, a sada je član Zrinjskog.

Na početku je krenuo pričati upravo o Zrinjskom.

"Sad je situacija puno bolja nego što je bila kada sam tek došao u Zrinjski. Imao sam povrede, operaciju stopala i nisam bio odradio pripreme. Bilo mi je teško jer sam svaku drugu utakmicu imao problema i nisam igrao. Sada sam nakon dugo vremena uhvatio ritam i zadovoljan sam kako je završila polusezona, ali mi kao tim moramo puno bolje ako hoćemo da se borimo za naslov. Morat ćemo na svaku utakmicu ići na pobjedu u drugom dijelu sezone", rekao je Ibanez, pa je hvalio ekipu Zrinjskog.

"Što se tiče kluba, super je, iznenađen sam. Pokušavaju ti dati sve, redovno te plaćaju, imaš sve uslove, idemo na prave pripreme i jedemo odličnu hranu. U tom smislu sam iznenađen, mada su mi svi govorili šta ćeš tamo, a nije onako kako svi misle da jest".

Zbog čega bh. klubovi ne mogu da naprave neki iskorak u Evropi?

"Možda je to zbog te velike želje i pritiska da se igra u grupnoj fazi. Uvijek hvali ta neka sitnica, ali ima kvaliteta, mada bi trebalo poraditi na infrastrukturi", dodao je.

Gdje bi Zrinjski bio da igra u HNL-u?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski bi u HNL-u bio među prve četiri ekipe. Kod nas ovdje igraju igrači koji su igrali za Dinamo i Hajduk ili u inostranstvu, ali ne možemo se s njima usporediti jer oni ulažu puno novca. Kod nas se dosta prostora daje mladim igračima. Mada, sada naša liga puno bolje izgleda nego prije", dodao je Argentinac.



Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
pa dobro su ti govorili
3 2
19211921
To kao sada ne govore
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi