Edin Džeko odabrao pet najljepših golova za Romu, jedan je poseban: Taj gol mi budi posebnu emociju
Foto - Screenshot

Birao najbolje

Edin Džeko odabrao pet najljepših golova za Romu, jedan je poseban: Taj gol mi budi posebnu emociju

M. Šljivak

Edin Džeko je već godinama glavna napadačka uzdanica Rome.

Bh. dijamant je zabio 114 pogodaka i treći je strijelac Rome u historiji, a vrlo je moguće da će do doći i do drugog mjesta gdje je Roberto Pruzzo sa 138 golova.

Edin je za Romu postizao zaista spektakularne golove. Zaista je teško odabrati najbolje, ali Džeko ima omiljene.

U razgovoru za zvaničnu stranicu kluba Džeko je odabrao pet najboljih. Ponovo je istakao da mu je gol protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu najdraži u karijeri.

Njegovi omiljeni golovi su došli u utakmicama protiv Napolija, Sampdorije, Viktorije Plzen, Torina i naravno Chelseaja.

"Igrali smo u grupi sa Atleticom, Chelseajem i Qarabagom. Svi su govorili da je najbolje što Roma može plasman u Evropsku ligu, ali mi smo završili prvi", rekao je Edin i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Taj gol predstavlja jedinstvenu emociju koja se ne može objasniti, a postignut je pred Rominim navijačima. Gol je bio prelijep, realizacija isto, ali bez navijača ne bi bilo isto. Okrenuo sam se i vidio sam navijače i sve je bilo na mjestu. Prelijep gol, navijači, protivnik, prelijep stadion, Liga prvaka. Sve u jednom. Courtois je sjajan golman, ali to nije mogao braniti. To mi je najbolji gol karijere. Kolarov mi je rekao da nikad ne griješim kada šutiram lijevom", rekao je Džeko.

Pogledajte sve golove za koje Džeko smatra da su najbolji u karijeri.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edo111
Najboji igrac svih vremena iz EX-yu,nevidim da ce se dugo pjaviti ovakav kompletan napadac.
8 0
Goal26
Najbolja ljevica svjeta medju desnjacima.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi