Pepe otkrio kojem saigraču dugo nije smio da kaže ni riječ: Skupio sam hrabrost u avionu...
Foto - EPA

Poznat je kao prgav, ali bilo je i jačih od njega

Pepe otkrio kojem saigraču dugo nije smio da kaže ni riječ: Skupio sam hrabrost u avionu...

M. Šljivak

Portugalski fudbaler Pepe deset godina je nosio dres Real Madrida.

Stigao je čuveni defanzivac 2007. godine iz Porta za 30 miliona eura i ubrzo je postao neizostavan član prve postave Kraljeva.

Po dolasku je imao problema da se adaptira. Iako je poznat kao prgav igrač pored Fabija Cannavara je bio prava bubica.

"Prošlo je dosta vremena i sada vam to mogu otkriti. Cannavaro uopšte nije pričao, samo je trenirao i trenirao", počeo je priču Pepe koji je na kraju skupio hrabrosti da progovori prema legendarnom Italijanu.

"Išli smo u Austriju, a on je sjedio ispred mene. Vidio sam da čita magazin, a avion je počeo da slijeće. Skupio sam hrabrosti i rekao tihim tonom: 'Cannavaro, Cannavaro, mogu li dobiti magazin? Pogledao me je i rekao: 'Cannavaro? Moje ime je Fabio'. Okrenuo se, a ja nisam znao šta više da kažem. Prošle je nekoliko sekundi, možda i minuta i činilo mi se kao vječnost i on mi je zatim dao magazin".

Govorio je i o katastrofalnom stanju u ekipi po dolasku. Nije se znalo ko šta igra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prvi meč mi je bio protiv Atletica. Došao sam iz taktički organzivanog kluba, gdje se igrao presing. U Madridu sam zatekao haos. U 30. minuti sam zatražio od Fabija da me pokriva, a oni mi je rekao da toga nema ovdje. Pomislio sam: Šta? Ima 50 metara prostora iza mene i da igram jedan na jedan? Uspio sam se brzo izboriti za status u ekipi, ali ko god da je igrao za Real Madrid u sezoni 2007/2008 sa Berndom Schusterom (Van Nistelrooy, Robben, Sneijder, Raul, Higuain) zna da se morala slušati publika i da pobjeda od 2:0 nije bila dovoljna. Morali smo zabijati četiri, pet, šest golova po meču", otkrio je Pepe.

Portugalac je za Real odigrao 334 utakmice, zabio je 15 golova i osvojio je sve moguće trofeje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Derdiyok
Prva asocijacija na Cannavara je kad se zakucao u stativu nakon što je Messi prebacio Ikera.
2 14
AsmirM
Covjek je bio igrac godine 2006 .
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi