FIFA zaprijetila: Igrači koji budu igrali Superligu neće moći igrati za nacionalne timove
Foto - EPA

Ne priznaju kreiranje nove lige

FIFA zaprijetila: Igrači koji budu igrali Superligu neće moći igrati za nacionalne timove

M. Šljivak
Teme:

Stvaranje evropske Superlige u kojoj bi učešće uzeli najbogatiji evropski klubovi plan je koji se pojavio nedavno i kojeg podržavaju brojni velikani.

Jasno je da bi takva liga uništila domaća takmičenja i Ligu prvaka, ali kreator projekta je predsjednik Real Madrida Florentino Perez koji je često govorio o kreiranju lige bogatih.

UEFA i FIFA su naravno protiv stvaranja ovakve lige, a FIFA je danas odlučila da objavi saopštenje u kojem je izrekla jasan stav da Superliga neće biti priznata od strane krovne kuće svjetskog fudbala.

Tako su zaprijetili da nijedan klub ili igrač koji bude nastupao u takvom takmičenju neće moći da nastupa u takmičenjima koje organizuje FIFA ili neka od njihovih članica.

To u prevodu znači da fudbaleri koji bi nastupali za klubove u Superligi ne bi imali pravo nastupa za nacionalne timove na velikim takmičenjima, kao i kvalifikacijama, što bi sasvim sigurno bio žestok udarac.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

FIFA također navodi da bi sva takmičenja trebala da se organizuju u dogovoru sa konfederacijama i FIFA-om, kao glavnom kućom fudbala.

Saopštenje su potpisali predsjednik FIFA Gianni Infantino, te predsjednici svih ostalih konfederacija.

Top Komentari

makelele
Procenti su sve... gdje ces bez fife obecat lovu, ne ide to tako...
4 1
Slobodas
fudbal za 50 godina ce se igrati samo virtuelno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti