IFFHS: Cristiano Ronaldo nije najbolji strijelac svih vremena
Foto - EPA

Josef Bican ima 821 gol

IFFHS: Cristiano Ronaldo nije najbolji strijelac svih vremena

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo postigao je jučer 760. gol u profesionalnoj karijeri.

Po brojnim stastičkim podacima fudbaler Juventusa je postao najbolji strijelac u historiji ispred Josefa Bicana, no Ronaldov rekord ne priznaje Međunarodni institut za fudbalsku historiju i statistiku (IFFHS).

Oni su pronašili podatke u kojima je Bican zabio ukupno 821 pogodak, pa će Ronaldo morati još da radi kako bi dostigao ovu cifru.

Bican je igrao od 1931. do 1958. godine, a Jaroslav Kolar je objasnio kako su došli do cifre od 821 gola za češku legendu.

"Nedostajala su 53 gola koje je Bican postigao igrajući za Hradec Kralove u drugoj ligi. Provjerili smo svaki detalj ddva puta i došli smo do zvanične cifre da je Bican postigao 821 gol u zvaničnim utakmicama. To znači da Cristiano Ronaldo još uvijek nije najbolji strijelac u historiji i morat će još raditi kako bi oborio rekord", rekao je Kolar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, treba istaći da Pele i Romario također tvrde da su postigli više golova od Ronalda, ali za sada dokaza o tome nemaju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

COVID19
Upravo su produžili Ronaldovu karijeru, sad se on naložio da zabija do 1000 ?
4 0
Famoza
Kakav bican, covjek igro u vrijeme 2. Svjetskog rata tada je fudbal bio ko ulični fudbal, ako si malo bolji zabijas svaku tekmu po 5 golova...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi